PUBLICITÉ

Brood: varieer zo vaak mogelijk!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 16/09/2008 - 00h00
-A +A

Brood (in alle soorten) is belangrijk voor een gezonde voeding. In tegenstelling tot wat je vaak hoort beweren, is brood géén dikmaker. Brood is voedzaam, het mag bij elke maaltijd gegeten worden omdat het naast complexe koolhydraten ook voedingsvezels levert, vitamines, mineralen en bijna geen vetten. wat u wel moet doen is voor variatie zorgen. Kies dus niet systematisch voor een 'lang wit gesneden' brood!

PUB

Waarom is variatie belangrijk?

Omdat de samenstelling van brood sterk kan variëren is het belangrijk om niet altijd hetzelfde brood te eten en rekening te houden met het soort meel waarvan het brood gemaakt is. Volkoren, rogge, granenbrood, hoe kan je een goede keuze maken uit al die soorten brood?

Wit brood

Wit brood wordt gemaakt op basis van tarwemeel. Aanvankelijk werd het deeg gemaakt volgens een heel eenvoudig recept: meel, water, gist of zuurdesem en zout. Maar er zijn inmiddels heel wat varianten qua vorm (lang of rond, stokbrood, enz.) en qua samenstelling met verschillende combinaties van meel en zuurdesem (voor brood met zuurdesem of brood op grootmoeders wijze, enz.).

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 16/09/2008 - 00h00 Programme national nutritionnel santé (PNNS); 60 millions de consommateurs, september 2008.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Weet u welke voedingsmiddelen gezond zijn? Gepubliceerd op 03/03/2015 - 16h13

Als u moet kiezen uit twee voedingswaren, weet u dan welk het beste is voor de gezondheid? Sommige voedingsmiddelen zijn beter voor de gezondheid dan andere, maar een gezonde voeding moet ook gevarieerd zijn. Men mag bepaalde voedingsmiddelen of bepa...

Weet u wat te kiezen voor de lunch? Gepubliceerd op 10/02/2016 - 10h44

Het is niet makkelijk om als je werkt tijdens een korte lunchpauze een volwaardige en evenwichtige maaltijd te nemen. Maar dat wil nog niet zeggen dat u zich moet neerleggen bij een ongezonde lunch . Ook in een broodjeszaak kunt u gezonde keuzes make...

Welk broodje op kantoor? Gepubliceerd op 24/11/2014 - 10h57

De lunch wordt op kantoor vaak in alle haast genomen omdat we vooral geen tijd willen verliezen. Maar welk al dan niet zelfgemaakt broodje zal u gezond en fit houden?

Meer artikels