PUBLICITÉ

Brood met gedroogde vruchten

Recept aangemaakt op 12/04/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 20/11/2013 - 10h18
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
picknick
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
180 minutes
Ingrediënten :

400 g deeg voor wit of volkorenbrood
1 koffielepel kaneelpoeder
1 groot mespunt nootmuskaat
150 g gedroogde vijgen
150 g gedroogde abrikozen
150 g rozijnen
50 g amandelen
50 g walnoten
schil van ½ citroen
5 cl kirsch
PUB

Bereiding van brood met gedroogde vruchten

Maak het brooddeeg klaar en doe de kaneelpoeder en de nootmuskaat bij de bloem. Kneed en laat 1.30u rijzen.

Snij intussen de vijgen en gedroogde abrikozen in kleine stukken. Was de rozijnen. Hak de amandelen en walnoten grof. Doe alles samen in een kom, rasp er de citroenschil over, overgiet met de kirsch en meng goed.

Druk na de eerste gisting alle lucht uit het deeg en spreid het dan cirkelvormig uit op het aanrecht. Verdeel het vruchtenmengsel erover, vouw de randen van de schijf naar binnen tot alle vruchten in het deeg zitten.

Vorm van het deeg een langwerpig, ovaal brood.

Leg een vel bakpapier op een ovenplaat. Leg er het gerezen brood op en laat het nog eens 30 minuten opkomen.

Trek er met de punt van een mes of nog beter met een scheermesje tamelijk diepe voren in. Laat nog eens 15 tot 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 240°C zodat hij warm is als het deeg een laatste keer gerezen is.

Doe dan wat water in de braadslee. Zet de plaat 15 minuten in de oven en verlaag dan de temperatuur tot 200°C. Laat nog eens 15 tot 20 minuten (al naargelang de dikte van uw brood) bakken.

Controleer of uw brood gaar is door erop te kloppen. Het brood moet hol klinken.

Haal het brood uit de oven, leg het op een rooster en laat afkoelen.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 12/04/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 20/11/2013 - 10h18
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Vaakst gelezen recepten
PUBLICITÉ