PUBLICITÉ

Broccolimousse met basilicum

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 28/06/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
voorgerechten
PUB

Recept voor Broccolimousse met basilicum: Ingrediënten voor 4 personen


1 grote broccoli
30 cl kippenbouillon
1 bosje basilicum
2 eetlepels pijnboompitten
4 teentjes knoflook
50 g geraspte parmezaan
2 eetlepels olijfolie
4 tot 6 aardbeien
zout
versgemalen peper

Recept voor Broccolimousse met basilicum: Bereiding


Was de broccoli en snij de harde stukken van de stelen weg. Maak de roosjes los en snij de zachte delen van de stelen in kleine stukjes.
Doe alles in een kookpot. Giet de bouillon erbij en kook 10 tot 15 minuten op een zacht vuur tot de stelen goed zacht zijn.
Was intussen het basilicum, dep droog, stroop de blaadjes af en hak die grof.
Rooster de pijnboompitten in een hete pan zonder vetstof. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
Pel de teentjes knoflook en versnipper ze.
Doe het basilicum in een robotbeker, samen met de pijnboompitten, de teentjes knoflook en de parmezaan. Doe er de olijfolie bij en mix tot een mooi homogene pesto. Hevel over in een kom.
Doe nu de gare broccoli in de beker en mix die fijn. Doe er eventueel wat van het kookvocht bij. Voeg de pesto toe en laat nog eens draaien om alles goed te mengen.
Proef de mousse en breng op smaak met zout en peper.
Giet in een slakom of in aperitiefglaasjes.
Was de aardbeien en trek de steeltjes eraf. Snij ze in stukjes en strooi ze over de mousse.
Dien goed koel op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 28/06/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ