PUBLICITÉ

Boterdeeg - kruimeldeeg

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 28/06/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
picknick

Dit deeg, een recept van Benoît Witz, chef-kok van de Abbaye de la Celle, is ongemeen licht. U kunt ze
gebruiken voor al uw taarten en quiches.

PUB

Recept voor boterdeeg - kruimeldeeg: ingrediënten


Voor ongeveer 600 gram: 35 gram boter 400 gram bloem type 45100 gram aardappelzetmeel13 gram zout13 gram suiker2 eieren1 dl witte wijn

Recept voor boterdeeg - kruimeldeeg: Bereiding


Snij de boter in kleine stukjes en bewerk ze twee minuten met een vork tot ze smeerbaar is.Zeef de bloem en het aardappelzetmeel in een kom. Voeg het zout en de suiker toe. Vermeng met de boter en de eieren en giet er intussen geleidelijk aan de witte wijn bij. Bewerk het deeg met de vingertoppen tot het mooi homogeen is. Vorm van het deeg dan een bal.Wikkel het deeg in aluminiumfolie. Laat minstens 30 minuten op een koele plaats rusten (liefst in de koelkast).U kunt het deeg ook een dag van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren.Haal het deeg uit de koelkast. Rol het met een met bloem bestoven deegrol uit op het aanrecht en leg het in de taartvorm. Gebruik altijd een vorm met antiaanbaklaag. Smeer ze een weinig in met boter. Als u nog wat van het deeg over hebt, kunt u het oprollen tot een bal. Rol het deeg dan opnieuw. Snij van het uitgerolde deeg kleine repen en versier er de taart mee.U kunt van de rest ook twee kleine individuele taartjes maken.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 28/06/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ