Vetstoffen, in de vorm van boter, margarine, room, saus..., zijn de eerste voedingsmiddelen waarvan men de hoeveelheid moet beperken wanneer men een dieet volgt of doodeenvoudig wanneer men zijn gewicht onder controle wil houden. De verleiding is vaa...
- Boter, margarine, room
- Chocolade
- Desserts
- Eieren
- Frisdranken, dranken
- Gealcoholiseerde dranken
- Graanvlokken, zetmeelhoudende stoffen
- Groenten
- Groenten en fruit
- Kaas
- Koffie
- Kruiden, specerijen
- Kruidendrankje
- Melk, zuivelproducten
- Paddenstoelen
- Plantaardige oliën
- Schelp- en schaaldieren
- Soja
- Suiker
- Thee
- Vis
- Vlees
- Vruchten
- Water
- Wijn
Boter, margarine, room
Het is belangrijk goed geïnformeerd te zijn omtrent Voedingsmiddelen. Ontdek hier dus de laatste nieuwtjes van de redactie in verband met boter, margarine en room: tips, praktische fiches, tests en natuurlijk ook getuigenissen van andere internetgebruikers.
Room en boter , twee pareltjes van de Franse keuken, hebben op het vlak van voeding een slechte reputatie gekregen omdat ze verzadigde vetzuren en cholesterol bevatten. Beide stoffen zijn schadelijk voor onze bloedvaten. Moeten we ze ons dan ontzegge...
Room heeft de slechte reputatie van dikmaker. Toch is room minder vetrijk dan de andere vetten. En hij is de basis van heel wat sausen die niet weg te denken zijn in de Franse keuken.
Margarines worden vaak aangeprezen voor hun voedingswaarde, hun positieve impact op de gezondheid, hun nut voor wie kuurt, enzovoort. Maar wat is margarine precies? Verdienen margarines een plaats in onze koelkast? Hieronder vindt u zes vragen en ant...