PUBLICITÉ

Borstvoeding: een avontuur dat dadelijk na de geboorte begint

Gepubliceerd door Dr. Catherine Feldman, bewerkt door Danielle Pickman op 29/10/2002 - 00h00
-A +A

In Finland geeft 90% van de vrouwen borstvoeding. In België geeft slechts 75% van de vrouwen na ontslag uit de kraamkliniek nog borstvoeding. Hoe natuurlijk borstvoeding ook is, het blijft een avontuur... dat echter de moeite waard is!

PUB

Voordelen van borstvoeding

De medische, nutritieve en psychologische weldaden van borstvoeding zijn al lang bewezen. Slechts enkelen durven vandaag nog het tegendeel beweren (enkele specifieke medische situaties niet te na gesproken). Maar naast het idyllische beeld van de moeder die haar kind de borst geeft, is er nog de dagelijkse werkelijkheid die wel eens stokken in de wielen durft steken. Zo moet men vaststellen dat een pas bevallen moeder slechts 3 tot 5 dagen in de kraamkliniek blijft (wat te kort is om borstvoeding met succes te starten) en de duur van het verblijf in de kraamkliniek neemt eerder nog af.

75% van de vrouwen geeft borstvoeding bij het verlaten van de kraamkliniek

Bij het verlaten van het ziekenhuis geeft ongeveer 75% van de vrouwen borstvoeding, maar één maand later is dat slechts 1 op 10. Voor de meeste vrouwen houdt het avontuur van de borstvoeding dus snel op. De moeders krijgen immers aanbevelingen van de artsen en de vroedvrouwen, maar ook hun moeders en schoonmoeders geven “goede raad” die soms tegenstrijdig is. Ook de “gebruiksaanwijzingen” ("installeren" van de moeder, verschillende posities om de borst te geven, de baby al dan niet vóór en na de voeding wegen, twijfels over de voedingswaarde van de melk, enz.) zijn soms ook niet eenvoudig.

Gepubliceerd door Dr. Catherine Feldman, bewerkt door Danielle Pickman op 29/10/2002 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Borstvoeding, een persoonlijke keuze Geüpdatet op 16/07/2002 - 00h00

Melk is het eerste voedsel dat de baby krijgt en tijdens zijn eerste levensweken heeft de baby veel voeding nodig om de enorme behoeften van het lichaam te dekken. Moedermelk is van nature aangepast aan die behoeften: de moedermelk is samengesteld in...

Meer artikels