PUBLICITÉ

Borstverkleining: hoe gaat het in zijn werk?

Geüpdatet door Stéphanie Koplowicz, gezondheidsjournaliste op 03/03/2017 - 13h59
-A +A

Ik wil mijn borsten laten verkleinen. Hoe verloopt dit type van ingreep en wat zijn de gevolgen van de operatie? Enkele technische en praktische gegevens over borstverkleining of reductie mammoplastie.

PUB

Psychologische aspecten van de mammoplastie: hou er rekening mee!

Hieronder vindt u een aantal technische en praktische gegevens over borstverkleining. Zoals bij elke mammoplastie zijn de psychologische aspecten heel belangrijk en moeten ze grondig overwogen worden voor elke beslissing. Dat laatste aspect, de beslissing, wordt hier niet behandeld, maar komt in een volgend artikel aan bod.

Waarom laten vrouwen hun borsten verkleinen?

Een te volumineuze boezem kan lichamelijk maar ook psychisch een last zijn. Met een borstverkleining valt dat te verhelpen. Daarnaast bestaat er nog een andere categorie van vrouwen die om zuiver esthetische redenen een beroep wil doen op mammoplastie.
In beide gevallen moet u de algemene zin voor verhoudingen in acht nemen als u over de grootte van uw borsten beslist. De chirurg is daar het best voor geplaatst. Hij kan u het best de mogelijke afmetingen van een boezem aangeven.
 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 26/10/2009 - 00h00 et mis à jour par Stéphanie Koplowicz, gezondheidsjournaliste le 03/03/2017 - 13h59

Dr. Miriam Stoppard, "Ma méthode anti-âge", uitgeverij Pearson Pratique.

Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Ik heb hangborsten. Wat nu? Gepubliceerd op 03/03/2017 - 15h50

Hebt u hangende of sterk uitgezakte borsten (ptosis)? Worden uw borsten geleidelijk aan slapper? Wat is er tegen te doen! De remedies hangen af van hoe groot uw borsten zijn en hoe erg ze verslappen en gaan van spierversterkende oefeningen, over natu...

Last van te grote borsten? Gepubliceerd op 14/09/2012 - 09h35

Er bestaan evenveel vormen en groottes van borsten als er vrouwen zijn! Die verscheidenheid maakt net ook hun charme uit. Volle borsten zijn tegenwoordig in, maar een te volle boezem kan ook problemen van fysieke of psychische aard meebrengen .

Beha: een delicate keuze Gepubliceerd op 25/03/2014 - 12h31

De keuze van een beha is voor heel wat vrouwen een kopbreker. Alhoewel het een kledingstuk is dat u niet meteen ziet, kan het een doodgewone decolleté tot een verleidingswapen omtoveren. En omgekeerd.

Meer artikels