PUBLICITÉ

Borsten kunnen gerust zonder beha!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 11/04/2013 - 11h39
-A +A

Volgens onderzoekers van de universiteit van Besançon in Frankrijk begaan vrouwen al sinds jaar en dag een kapitale fout.

PUB

Zijn bustehouders overbodig?

De beha wordt algemeen beschouwd als een noodzakelijke steun voor de borsten. In werkelijkheid zou hij van geen enkel nut zijn en zelfs slecht zijn voor de borsten! De natuurlijke weefsels die de borsten normaal ondersteunen, zouden namelijk lui worden als ze niet worden gebruikt.

 

Geen beha is ook beter voor de rug

De studie liep 15 jaar, maar er deden maar 130 vrouwen aan mee. Dat is een beperkte groep. De voordelen die het niet dragen van een beha voor de borsten oplevert, werden door de onderzoekers in centimeters gemeten; de vrouwen zelf spreken van een betere houding en een makkelijkere ademhaling. De arts die de studie leidde, onderstreept wel dat het om voorlopige resultaten gaat en dat ze niet geëxtrapoleerd mogen worden naar de hele bevolking.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 11/04/2013 - 11h39

France Info

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Beha: een delicate keuze Gepubliceerd op 25/03/2014 - 12h31

De keuze van een beha is voor heel wat vrouwen een kopbreker. Alhoewel het een kledingstuk is dat u niet meteen ziet, kan het een doodgewone decolleté tot een verleidingswapen omtoveren. En omgekeerd.

Borstverkleining: hoe gaat het in zijn werk? Gepubliceerd op 03/03/2017 - 13h59

Ik wil mijn borsten laten verkleinen . Hoe verloopt dit type van ingreep en wat zijn de gevolgen van de operatie? Enkele technische en praktische gegevens over borstverkleining of reductie mammoplastie .

Meer artikels