PUBLICITÉ

Bobby en zijn koekjes

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 16/05/2006 - 00h00
-A +A

Welk baasje vindt het niet leuk om zijn schatje snoepjes te geven en welke hond vindt het niet fijn om er te krijgen? Uw hond verwennen? Ja, maar alleen af en toe en met snoepjes die zijn dieet niet uit balans brengen!

PUB

De weldaden van hondensnoepjes

Uw vriend belonen maakt deel uit van zijn opvoeding. Hij zal namelijk snel door hebben dat zijn goede gedrag met heerlijke snoepjes beloond wordt. Als pup kunt u hem belonen als hij zijn behoefte buiten doet. Daarna moedigt u hem aan om gehoorzaam te zijn en komt als u hem roept of gaat zitten of liggen als u dat vraagt. Zorg ervoor dat u uw vriend niet zonder reden een snoepje geeft, zo wordt de associatie gehoorzaamheid - beloning alleen maar sterker. Naast dit educatieve aspect spelen snoepjes in de vorm van kauwplakjes of kluifbotten een belangrijke rol in zijn tandhygiëne omdat ze tandplak bestrijden. Ten slotte zijn snoepjes een leuk extraatje in de relatie tussen u en uw hond: hij zal er blij mee zijn en het is altijd leuk om te zien dat uw hond gelukkig is!

De juiste snoepjes kiezen

Om te vermijden dat deze pleziertjes zijn gezondheid zouden schaden, is het belangrijk dat u niet zomaar een snoepje aan uw hond geeft. Geef de voorkeur aan speciale hondenkoekjes die u in de supermarkt, dierenspeciaalzaken of bij uw dierenarts kunt kopen. Hun samenstelling werd bestudeerd om het dieet van uw hond niet uit evenwicht te brengen. Er bestaat een heel gamma snoepjes met variëteiten die aan uw vriend aangepast zijn, of hij nu een pup, een ouder dier of een hond met aanleg voor zwaarlijvigheid is. Wat u absoluut moet vermijden: suikergoed, tafelrestjes die vaak te vet zijn en chocolade. Dit laatste is zelfs giftig voor honden. Ten slotte kunnen sommige botten gevaarlijk zijn en letsels in de slokdarm of obstructies in het spijsverteringsstelsel veroorzaken.

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 16/05/2006 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Geef uw nieuwe pup een warm onthaal! Geüpdatet op 10/04/2007 - 00h00

Denkt u eraan een hondje in huis te nemen? Zijn aankomst bij u thuis, het afscheid van zijn moeder, zijn broers en zussen en het moeten wennen aan een nieuwe omgeving zorgen vaak voor behoorlijk wat stress . Probeer die stress tot een minimum beperke...

Scheidingsangst bij honden Geüpdatet op 19/10/2004 - 00h00

Uw hond is braaf en rustig als hij bij u is. Maar als u weg gaat, treft u bij uw terugkomst een ravage aan: verscheurde zetels, urine en uitwerpselen op de vloer en afgematte buren wegens lawaaioverlast. Zo kan het niet verder!

Meer artikels