PUBLICITÉ

Bloemkooltaart

Recept aangemaakt op 27/10/2011 - 15h08 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 29/09/2014 - 12h16
-A +A
Voor :
5 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

1 bloemkool
250gr verse kaas met 20% vetgehalte
20gr boter
2 soeplepels bloem
50 gr geraspte gruyère
4 eigelen
geraspte nootmuskaat
1 soeplepel vinaigrette
zout
peper
PUB

Bereiding van Bloemkooltaart



Maak de roosjes bloemkool los en was ze.

Doe ze in kokend gezouten water en laat ze gedurende 15 minuten koken.

Laat uitlekken en mix ze. Bewaar deze puree.

Laat 20 gr boter smelten in een klein pannetje op een zacht vuurtje en voeg de bloem toe. Goed roeren gedurende 2 minuten en doe er dan beetje bij beetje de verse kaas erbij. Blijf enkele minuten roeren en haal het dan van het vuur af.

Een beetje zout en peper toevoegen.

Doe de bloemkoolpuree, de geraspte gruyère, het eigeel en een beetje geraspte muskaatnoot erbij. Roer het geheel goed en zet de pan terug op een zacht vuur gedurende 3 à 4 minuten. Blijf roeren.

Verwarm de oven op 180°C.

Boter een soufflévorm lichtjes in: doe de bereiding erin.

Zet de vorm in een grote, diepe schotel, en voeg water toe. Zet het geheel als bain-marie in de oven gedurende 20 minuten.

Meteen serveren als u het uit de oven haalt en laat het gerecht in de vorm zitten.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 27/10/2011 - 15h08 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 29/09/2014 - 12h16
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ