PUBLICITÉ

Bloemkool met broccoli en bulgur

Recept aangemaakt op 28/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 13/03/2012 - 10h03
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

1 kleine bloemkool
1 broccoli
200 g fijne bulgur
½ gepekelde citroen
1 koffielepel kerriepoeder
3 mespuntjes piment d'Espelette
zout
PUB

Bereiding voor Bloemkool met broccoli en bulgur



Was de bloemkool en de broccoli. Maak alle roosjes los en snij ze met een klein mesje tot op een grootte van ongeveer 7 mm (hou alle restjes voor soep).
Giet de bulgur in een maatbeker. Neem 2 keer het volume aan water en giet dat in een grote kookpot. Doe er wat zout bij en breng aan de kook.
Giet de bulgur geleidelijk aan in het kokende water, roer goed en laat 5 minuten net tegen het kookpunt aan garen.
Snij intussen de 1/2 citroen in dunne reepjes.
Doe na 5 minuten de bloemkool- en broccoliroosjes bij de bulgur. Voeg de kerrie toe, het piment d'Espelette en de citroenreepjes. Roer heel voorzichtig dooreen.
Proef en doe er eventueel nog wat zout bij.
Doe de inhoud van de pot in een schotel. Dien lauw op of op kamertemperatuur.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 28/06/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 13/03/2012 - 10h03

Recept uit " Nature simple sain et bon " van Alain Ducasse en Paule Neyrat

Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ