PUBLICITÉ

Blijf er stralend jong uitzien

Gepubliceerd op 11/05/2006 - 00h00
-A +A

Neurotransmitters, peptiden, enzymen, vitamines, antiradicalaire stoffen, … : onderzoekers werken onverdroten aan steeds doeltreffender crèmes en voedingssupplementen die u zoniet jonger maken, u er dan toch zeker jonger doen uitzien. En da's al heel wat.

PUB

De vijand: vrije radicalen

Om er stralend jong te blijven uitzien, moet u zo vroeg mogelijk beginnen met gelaatsverzorging. Daarbij moet u uw huid elke dag reinigen en hydrateren (vergeet ook geen nachtcrèmes!), want hoe beter u ze voedt, hoe mooier ze wordt. Vandaag bevatten de meeste crèmes antioxidanten die, als u ze aanbrengt op de huid, een schild vormen en het afsterven van de huidcellen tegengaan. De luchtvervuiling produceert, mee door de werking van het zonlicht, immers grote hoeveelheden vrije radicalen die de huidveroudering versnellen. Vandaar dat u die moet bestrijden met verzorgingsproducten op basis van retinol (vitamine A), die de productie van collageen en elastine stimuleert, in combinatie met vitamine C, die de celvernieuwing bevordert, en vitamine E. Een andere krachtige vanger van vrije radicalen is selenium, dat de weefsels elastisch houdt.

Strijden op alle fronten

Andere manieren om er jeugdig te blijven uitzien, zijn: veel antioxiderende vitamines (A, C en E) innemen - ze zitten vooral in groenten en fruit - , u doeltreffend beschermen tegen UV-stralen en elke dag 1 tot 2 liter mineraalwater drinken. Ook voedingssupplementen zijn nuttig tegen huidveroudering. Sommige planten zoals kliskruid of wilde viooltjes kunnen namelijk acnegevoelige huid haar evenwicht teruggeven. Bernage- en cassispitolie zitten dan weer vol essentiële vetzuren en helpen om een doffe huid haar jeugdige glans terug te geven.

Gepubliceerd op 11/05/2006 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
BB cream, CC cream, DD cream... wat is het verschil? Gepubliceerd op 02/02/2017 - 15h03

Het alfabet lijkt een bron van inspiratie voor de grote fabrikanten van cosmetische producten . Enkele jaren geleden hebben ze het concept van de BB cream , CC cream , DD cream en zelfs de EE cream gelanceerd. Maar wat gaat er schuil achter deze lett...

Uw huid voeden van binnenuit Geüpdatet op 11/05/2006 - 00h00

Om de agressieve vrije radicalen te bestrijden, heeft onze huid niet alleen externe verzorging nodig, maar ook een perfect inwendig evenwicht. Vandaar het belang van voedingssupplementen tegen veroudering. U moet die combineren met antiverouderingscr...

Meer artikels