PUBLICITÉ

Blaaskanker

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Kwaadaardige aandoening van het slijmvlies van de urineblaas, gepaard gaande met gezwelvorming. Het ontstaan van blaaskanker wordt bevorderd door chronische ontstekingen van het slijmvlies en door veelvuldig en langdurig contact met bepaalde chemische stoffen, zoals aniline.

Vermoed wordt dat blaaskanker ook kan ontstaan uit een blaaspoliep (een goedaardig uitgroeisel van de wand). Beide aandoeningen kwamen zeer veelvuldig voor bij werknemers in de chemische industrie waar veel anilineproducten worden gebruikt. Door goede prEventieve maatregelen is het percentage goedaardige en kwaadaardige gezwellen bij werknemers in de industrie thans veel kleiner.

De bouw van het gezwel doet soms aan een bloemkool denken; er is dan een groot aantal onregelmatige knobbels. De overeenkomst met een poliep is in vele gevallen treffend.
Schrijf u gratis in op de newsletter van e-gezondheid !Site van de Belgische Federatie tegen Kanker

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Darmpoliepen: wat zijn de symptomen? Geüpdatet op 10/10/2014 - 12h53

Darmpoliepen zijn kleine gezwelletjes of uitwassen in de dikke darm . Meestal zijn ze onschuldig, maar niet altijd. Wat zijn de symptomen van darmpoliepen en welke complicaties kunnen er optreden?

Misschien is het wel blaaskanker? Geüpdatet op 11/04/2014 - 11h34

Rokers en ex-rokers lopen het meeste risico op blaaskanker. Maar er bestaan nog andere risicofactoren zoals een beroep waarin men is blootgesteld aan chemische stoffen. Het is belangrijk dat we de tekenen herkennen die wijzen op een zich ontwikkelend...

Meer artikels