PUBLICITÉ

Binnenkort kleren die de vervuilde lucht om ons heen reinigen!

Article créé le 05/11/2012 - 00h00 et mis à jour par Barbara Delbrouck, gezondheidsjournaliste le 05/11/2012 - 11h19
-A +A

Bent u het beu om liters vervuilde lucht binnen te krijgen? 


Binnenkort hoeft u  enkel nog uw lievelingsoutfit aan te trekken om te genieten van een hap zuivere lucht.

PUB

Stadswandeling, een goed idee?

Wie heeft er niet al eens zin gehad om de stress van de ochtendfiles te ruilen voor een wandeling of een fietstocht?

Het is per slot van rekening een goede manier om in conditie te blijven! Het vooruitzicht om elke dag een frisse neus te halen is inderdaad idyllisch, de werkelijkheid is helaas vaak veel minder fraai.

Wie langs drukke straten en verkeerspleinen wandelt of fietst, houdt vaak al snel zijn adem in omdat zijn longen geïrriteerd raken door de vervuilde lucht. Gezond zijn die ingeademde stikstofoxiden zeker niet. Het stof dat uit de uitlaten van de auto’s komt, irriteert onze luchtwegen en maakt het astmalijders nog moeilijker.
 

Kleren die vuile lucht opeten

Hoe zou het zijn als u zich kon omringen met een bel zuivere lucht? Een chemicus en een Britse modeontwerper deden alvast een revolutionaire ontdekking. Ze ontwikkelden een vloeistof die aan wasmiddelen kan worden toegevoegd en waardoor onze kleren de vuile lucht zouden ‘opeten’.

Hoe gaat het precies in zijn werk? Het additief bevat microscopisch kleine deeltjes titaniumoxide die zich aan textielvezels hechten. Als die deeltjes in contact komen met de stikstofoxiden in de lucht, ontwikkelt er zich een chemische reactie van oxidatie die de giftige stoffen in de kleren ‘vangt’.

Daarna hoeft u alleen maar de kleren te wassen om veilig van die vervuilende stoffen af te raken. En gelukkig voor de kleren zijn die stoffen volledig onzichtbaar en geurloos ...
 

Billet initialement publié le 05/11/2012 - 00h00 et mis à jour par Barbara Delbrouck, gezondheidsjournaliste le 05/11/2012 - 11h19
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Zonnesteek: potentieel dodelijk! Gepubliceerd op 14/07/2016 - 11h55

‘s Zomers stijgt het kwik en ligt de gevreesde zonnesteek op de loer. Een zonnesteek kan fataal aflopen en moet dus met spoed worden behandeld. We kunnen het niet genoeg herhalen: blijf in de schaduw en zoek de koelte op als de temperatuur stijgt!

Met de fiets naar het werk gaan, is dat gezond? Gepubliceerd op 09/09/2015 - 13h09

Fietsen in de stad doet het risico stijgen om in een verkeersongeval om te komen. Het verhoogt anderzijds onze fysieke activiteit en beschermt ons bijgevolg tegen cardiovasculaire ziekten. Maar wellicht ademen we meer verontreinigende stoffen in… is...

Meer artikels