Bewegen doet zo'n deugd...

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 08/04/2002 - 00h00
-A +A

Zoals beloofd komen we terug op het salon Life² dat in maart plaatsvond in Brussel. Voeding, sport, preventie... alles is er aan bod gekomen. Wat fysieke activiteit betreft, wist u dat heel wat gezondheidsproblemen kunnen worden voorkomen door matige, maar regelmatige fysieke activiteit?

PUB
Overzicht

Men kan het niet genoeg herhalen: fysieke activiteit is levensnoodzakelijk. Maar helaas komt daar vaak niets van in huis onder het mom van te weinig tijd, geen zin of niet weten wat te doen.

Alle dagen!

Sommige activiteiten zijn zeer toegankelijk en bovendien niet duur.Wandelen bijv. is een uitstekende vorm van fysieke activiteit. Als we wandelen, blijven we in vorm en maken we de gewrichten los. Laat de auto eens in de garage staan! Overal in het land worden elk weekend wandelingen georganiseerd door bijv. BLOSO en ADEPS.In het weekend wandelen is uitstekend, maar ook in de week regelmatig wandelen is nog beter. Neem bijv. de trap in plaats van de lift. U moet natuurlijk niet 25 verdiepingen in één keer willen doen.U zou bijv. kunnen beginnen met 2 of 3 verdiepingen. Het zou immers contraproductief zijn als u het vooropgestelde doel niet kan bereiken. En het moet ook niet te snel gaan. Trappen lopen is echter een intense en vrij korte inspanning. Langere inspanningen zijn eigenlijk beter, bijv. elke dag 15 minuten wandelen. U kunt bijv. uw kinderen te voet naar school brengen. Als u echter steviger wandelingen wilt maken, raden wij u aan eerst bij uw huisarts langs te gaan voor een controle-onderzoek.

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 08/04/2002 - 00h00 BLOSO / ADEPS
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Meer artikels