PUBLICITÉ

Beweeg en leef langer!

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 13/08/2013 - 08h28
-A +A

We weten het onderhand wel : als we lang gezond en in goede conditie willen blijven, moeten we regelmatig bewegen of sporten.

Maar welke zijn de meest geschikte lichamelijke activiteiten en sportdisciplines ?

En in welke vorm, in welk ritme en hoe intensief moeten we ze beoefenen ?

We vatten de recentste gegevens voor u samen...

PUB

Lichaamsbeweging is absoluut noodzakelijk om fit en gezond oud te wordenEr verschijnen almaar meer studies die aantonen welke grote positieve effecten lichaamsbeweging op de conditie en de gezondheid heeft. Dankzij de bevindingen van deze studies kunnen de aanbevelingen verder verfijnd worden. We zijn allemaal anders en we hebben ook niet allemaal dezelfde smaak en interesses. Iedereen moet dus zien wat in zijn geval het best is en de overeenkomstige raadgevingen volgen. Alles hangt namelijk af van de mate waarin iemand een zittend leven leidt, van de beschikbare tijd, de leeftijd, het gewicht, een eventuele ziekte, enz.

Het ideale minimumritme van lichaamsbeweging en sport

Eén sportsessie om de twee dagen is ideaal om het effect van de lichaamsbeweging op uw gezondheid blijvend te voelen. Dat heeft te maken met de zogeheten hormonale impregnatie (insuline).

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 07/12/2009 - 00h00 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 13/08/2013 - 08h28

(1) Studie INSERM,B.M.J., 12 november 2009 ; (2) Guiraud T. et coll., European Journal of Applied Physiology, 14 Nov 2009.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Aquabike: veilig trainen! Gepubliceerd op 15/11/2016 - 16h19

Almaar meer zwembaden bieden sessies aquabike aan. In het water kunt u met deze sport intensief trainen en tegelijk het risico op letsels beperken.

Sport: wat is het absolute minimum? Geüpdatet op 11/03/2008 - 00h00

Mensen die regelmatig een lichamelijke activiteit beoefenen blijven acht jaar fitter dan mensen die een zittend leven leiden. Als er een geneesmiddel of een ander middeltje bestond dat ons hetzelfde zou bieden, zouden we er geld voor geven om het vas...

Meer artikels