PUBLICITÉ

Bestaat er zoiets als de juiste grootte van een vagina?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 07/02/2020 - 15h08
-A +A

Als de vagina zich zou kunnen uitdrukken op de manier van de beroemde monologen van auteur Eve Ensler, zou ze u heren vertellen dat het niet uitmaakt hoe groot uw penis is. Ook al is dit het onderwerp dat u soms zorgen baart, de vagina weet zich wel aan te passen.
Tegen u, dames, zou ze zeggen dat uw gebrek aan kennis van de structuur en de fysieke capaciteiten voor kopzorgen kan zorgen die niet noodzakelijk zijn omdat er een formidabele compatibiliteit is tussen het mannelijke en het vrouwelijke orgaan.

Waarom zijn ze echt voor elkaar gemaakt?

PUB

De vagina, een gevoelig orgaan

De vagina heeft gemiddeld een diepte van 8 centimeter, wat veel minder is dan wat in de meeste fantasieën wordt ingebeeld. En zelfs als de diepte tot 50% kan toenemen tijdens de seksuele opwinding, bereikt dit nooit een gemiddelde van 12 centimeter. Zo ondergaan zowel de penis als de vagina een toename in omvang als gevolg van het vleselijk verlangen.

Het komt dan ook relatief zelden voor dat een mannelijk geslacht te klein is om de onderkant van de vagina te bereiken. En zelfs als dat zou gebeuren, zou het niet echt uitmaken, want de meest gevoelige gebieden van de vagina liggen niet aan de onderkant van de schede.

Hoe breed is de vagina?

De vaginale breedte varieert sterk: van nul centimeter in rust, omdat het een virtuele holte is met aangrenzende muren, tot 10 centimeter ten tijde van de bevalling.

Dat wil zeggen dat ze een grote flexibiliteit bezit, een flexibiliteit die zich openbaart tijdens het geslachtsverkeer waarbij de vagina zich laat penetreren. Toch blijft het tonicum, zodat ze de penis kan aan spannen om hem een aangenaam gevoel te geven.

De vagina is inderdaad een motorisch orgaan, niet zomaar een opvangbakje of opening (introitus). Ze kan krimpen of ontspannen, afhankelijk van de mate van samentrekking van de spieren eromheen. Daarom kunnen we stellen dat, ongeacht de grootte van een mannelijke penis en ongeacht de grootte van een vrouwelijke vagina, ze beiden van nature weten hoe ze zich aan elkaar moeten aanpassen.
De natuur doet het goed!

Initialement publié par Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe le 14/10/2008 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 07/02/2020 - 15h08

Update :

https://www.medisite.fr/a-la-une-la-taille-dune-erection-ideale-pour-les-femmes.1074274.2035.html
https://www.docteur-benchimol.com/gynecologie/8-anatomie-fonctionnelle-de-l-appareil-genital-feminin.html

Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
De vrouwelijke erectie Geüpdatet op 15/02/2005 - 00h00

Het geslachtsorgaan van de man is niet het enige dat een erectie kan krijgen. Ook bij vrouwen komt dat voor. En bij beide geslachten is het verlangen dat aan de basis ligt. Maar waar doen die vrouwelijke erecties zich dan voor?

Seksualiteit: wie neemt wie? Geüpdatet op 03/02/2004 - 00h00

"Het is niet de mens die de zee verovert, het is de zee die de mens verovert…" Dit liedje van Renaud gaat over bedrieglijke schijn: niets is wat het lijkt. In de liefde wordt altijd gezegd: "Hij nam haar." Het is met andere woorden in ons taalgebruik...

De clitoris: juist of fout Geüpdatet op 31/08/2009 - 00h00

De clitoris is een orgaan dat in het verleden maar weinig aandacht heeft gekregen in wetenschappelijke kringen. Vandaar ook dat het maar bitter weinig bekend is, niet alleen bij artsen en chirurgen, maar ook bij mannen en vrouwen. Wat weet u over dez...

Het kleine peniscomplex Gepubliceerd op 02/11/2011 - 08h35

De grote van de penis in rust kan sterk verschillen van man tot man en ook bij eenzelfde man, al naargelang de temperatuur en de emotionele staat. Ook als er geen opwinding is kunnen stress, angst of ook een inspanning het volume van de zwellichaampj...

Meer artikels