Bereiden, bewaren en invriezen: juist of fout?

Er bestaan regels voor het bereiden, bewaren en invriezen van eetwaren die nauwgezet gevolgd moeten worden.
Zo voorkomt u dat de structuur van de producten verandert, dat de voedingstoffen verloren gaan of dat u zelfs een voedselvergiftiging oploopt.
Maar kent u de juiste technieken?
Er bestaan regels voor het bereiden, bewaren en invriezen van eetwaren die nauwgezet gevolgd moeten worden. Zo voorkomt u dat de structuur van de producten verandert, dat de voedingstoffen verloren gaan of dat u zelfs een voedselvergiftiging oploopt....
Het invriezen van vis, vlees, groenten, brood of fruit - vers of bereid - vraagt een aantal voorzorgsmaatregelen om de kwaliteit te waarborgen en risico's uit te sluiten. Hieronder vindt u 10 basisregels om " zelf in te vriezen ".
Tot nog toe werd aangenomen dat barbecuen kankerverwekkend zou zijn. Dat blijkt echter niet te kloppen, integendeel: het zou zelfs bijdragen tot het voedingsevenwicht, op voorwaarde dat het op de juiste manier gebeurt.
Groenten zijn belangrijk, maar in welke vorm is hun effect op onze gezondheid het grootst? Want je vindt ze in de handel vers, maar ook diepgevroren of in blik. Ziehier enkele punten ter vergelijking zodat u er optimaal profijt uit kunt halen.