Bent u vertrouwd met serums?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 18/05/2016 - 17h37
-A +A

Serums zijn al enkele jaren de trendy textuur. Bijna alle productgamma’s bieden ze tegenwoordig aan. Ze bestrijden de verouderingssymptomen, maar er is meer. Hoe goed kent u de serums? En weet u hoe u ze moet aanbrengen?

PUB

Serums: een andere textuur

Een serum is een sterk geconcentreerd product. De bekende kleine flesjes zitten boordevol actieve stoffen die heel actief op de huid inwerken. Verwacht dus geen sterk bewerkte texturen. Meestal is het een crème op water- of oliebasis; in beide gevallen is comfort niet de prioriteit. Serums worden meestal heel snel door de huid opgenomen; ze geven niet het aangename gevoel van een gehydrateerde huid, zoals je meestal hebt na het aanbrengen van een dag- of nachtcrème.

Serums zijn doorgaans ook duurder dan de traditionele crèmes. Dat heeft te maken met de samenstelling, namelijk de hoge concentratie actieve stoffen en dat zijn de duurste bestanddelen van alle cosmetische producten.   

Hoe een cosmetisch serum (goed) gebruiken?

Serums worden precies zoals crèmes aangebracht, met de vingertoppen dus. Maar ze hebben wel heel specifieke eigenschappen.

  • Een klein beetje van het product volstaat: enkele druppels werken voor het hele gezicht; u moet ze dan wel snel aanbrengen, want serums worden heel snel geabsorbeerd.
  • Serums kunnen op twee manieren worden gebruikt. Als kuur - voor serums die huidproblemen aanpakken zoals roodheid of plekken - of als ‘flash care’, zeg maar een verzorging voor een instant verjongings- of antirimpeleffect, bijvoorbeeld daags voor een feestje of een andere happening.
  • Als een probleem chronisch is, kan een serum ook dagelijks worden gebruikt; u kunt het product dan mengen met uw dagcrème om een dubbel gebruik met de nachtcrème te voorkomen.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 18/05/2016 - 17h37

Observatoire des Cosmétiques.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Anti-aging crèmes: hoe ze te kiezen? Gepubliceerd op 23/04/2013 - 11h15

We hebben allemaal onze gezichtscrème en gebruiken die om onze huid mooi en langer jong te houden. Maar hoe moeten we zo'n crème kiezen en hoe springen we er doordacht mee om? Enkele basisweetjes die u altijd van pas kunnen komen.

Veroudering bestrijden, nu! Gepubliceerd op 18/11/2013 - 10h42

Vanaf de leeftijd van veertig jaar verliest de huid elasticiteit, wordt ze dunner en duiken rimpeltjes op. De huid heeft dan nood aan specifieke verouderingsbestrijdende zorg die ook preventief werkt en de huid behandelt. Alleen zo kan de dichtheid e...

Verkoudheid? Allergie? Verzorg uw neus! Geüpdatet op 27/10/2015 - 09h44

Als we last hebben van een lopende neus , hebben we rinitis . Rinitis kan te wijten zijn aan een allergie ( allergische rinitis ) of aan een virus ( verkoudheid ), maar in beide gevallen is het resultaat hetzelfde: we moeten tientallen keren per dag...

Meer artikels