PUBLICITÉ

Bent u op dieet? Laat u niet beetnemen door deze valstrikken!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 26/01/2009 - 00h00
-A +A

Wilt u gewicht verliezen? Doet u al veel inspanningen die niet beloond worden door een goed resultaat? Bent u er zeker van dat u de zaken goed aanpakt? We bieden u een lijst met de meest klassieke valstrikken die ervoor zorgen dat de wijzer van de weegschaal niet de goede richting uitgaat.

PUB

Is de doelstelling die u nastreeft realistisch?


We willen allemaal lijken op de graatmagere modellen uit de magazines. In het 'echte' leven zijn we echter niet allemaal geprogrammeerd om zeer slank te zijn en onszelf uithongeren zal daar niets aan veranderen. We moeten ons leren aanvaarden zoals we zijn en realistische doelstellingen nastreven. Wie te veel kilo's wil kwijtspelen, zal er niet in slagen en zal bijgevolg ook nooit tevreden zijn. Wees dus redelijk en objectief.

Stapel geen frustraties op


Hoe strenger uw dieet, hoe moeilijker u het zult hebben om vol te houden. Indien u uzelf voortdurend van alles gaat onthouden, dan gaat u ook frustraties opstapelen. Na een tijdje gaat u misschien instorten, met het gevolg dat alle inspanningen voor niets geweest zijn. Gewichtsverlies bereikt men door inspanningen te doen op de lange termijn. U moet een langdurig programma opstellen, niet om uzelf tijdelijk van alles te ontzeggen, maar om levenslang gematigd en evenwichtig te leren eten.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 26/01/2009 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Belgisch ontbijt bestudeerd Geüpdatet op 11/12/2007 - 00h00

Het ontbijt is een buitenkans voor de familie om samen te zijn en het is dé maaltijd bij uitstek om de batterijen op te laden. Maar te weinig Belgen blijken te beseffen hoe belangrijk dat ontbijt is.

Meer artikels