PUBLICITÉ

Bent u bestand tegen de winter?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 10/01/2011 - 00h00
-A +A

De winter trotseren is niet altijd gemakkelijk met de talrijke infectieverwekkers die ons omringen. Met een zekere kennis gecombineerd met de juiste reacties, hebben we nochtans alle troeven in handen om de confrontatie met de winter met succes aan te gaan en om de wintermaanden in topvorm door te brengen. Weet u wat u moet doen om bestand te zijn tegen de winter?

PUB

1) Wat doet u wanneer het zeer koud is?


Ik zet een muts op en draag dikke sokken.
De kou sluipt binnen via de 'uiteinden'. Het is dus belangrijk dat u uw hoofd, handen en voeten beschermt wanneer het zeer koud is! Goed om te weten: 50% van onze lichaamswarmte gaat verloren via het hoofd.

2) Hoe dikwijls wast u uw handen tijdens de winter?


Ik was mijn handen zo vaak mogelijk.
Gastro-enteritis, verkoudheid, sinusitis en griep verspreiden zich vooral via de handen. Was uw handen tijdens de winter meer dan ooit: voordat u voedsel aanraakt, na elk toiletbezoek, wanneer u gebruikgemaakt hebt van het openbaar vervoer, nadat u boodschappen hebt gedaan, enz. En om uw handen te beschermen, brengt u dagelijks een hydraterende crème voor droge handen aan.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 10/01/2011 - 00h00 Institut Moncey (gezondheidspreventie)
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Gastro-enteritis is te vermijden! Gepubliceerd op 14/12/2014 - 19h25

Gastro-enteritis , een darmontsteking die meestal veroorzaakt wordt door een infectie, leidt tot een tijdelijk gevoel van slapte en misselijkheid. Al is gastro-enteritis zeer besmettelijk, we kunnen het vermijden door voorzorgsmaatregelen op gebied v...

Vijf tips om de winter te trotseren Gepubliceerd op 04/02/2014 - 11h27

De winter komt eraan en die zal u allicht kwetsbaarder maken. Wapen u dus zodat u de koude, virussen, stress, vermoeidheid en zelfs de beruchte winterdepressie kunt trotseren . Vijf tips om gespaard te blijven van al die ongemakken. Op het menu: spor...

Gastro-enteritis: welke eetwaren moet u mijden? Gepubliceerd op 01/12/2017 - 09h59

De epidemie van de gastro-enteritis of buikgriep heeft toegeslagen. Als u de juiste reflexen toepast, kunt u eraan ontsnappen. Maar wat moet u doen als u deze spijsverteringsinfectie toch oploopt? Wat mag u drinken als u buikgriep hebt? En wat eet u...

Wat gaat er schuil achter uw hoest? Gepubliceerd op 02/02/2017 - 10h09

Als u hoest , kunt u beter proberen te achterhalen wat er achter zit dan naar het eerste het beste hoeststillende middel te grijpen. Behandeling van de oorzaken is de enige manier om ervan af te raken.

Meer artikels