PUBLICITÉ

Belg is ‘s middags een goede leerling

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 20/02/2017 - 12h23
-A +A

Het is niet vanzelfsprekend om ‘s middags gezond te eten als we de hele dag uit werken gaan. Maar blijkbaar slagen de Belgen daar wel in, althans beter dan hun buren. Proficiat!

PUB

Veel maaltijden die thuis worden klaargemaakt

Bent u gewend om uw eigen boterhammen klaar te maken en die mee naar het werk te nemen of om restjes van de maaltijd van de avond ervoor mee te nemen? Wel, u bent niet de enige Belg die dat doet: 55% van de Belgen kiest daar ook voor. Dat valt om te beginnen veel goedkoper uit! En het levert ons ook de grootst mogelijke controle op wat er wordt gegeten. Voor mensen die begaan zijn met hun gezondheid en hun voedingsevenwicht is het zonder meer de juiste keuze. Die keuze maken onze buren minder, want het Europese gemiddelde ligt maar op om en bij de 38%. De meerderheid van de werknemers neemt trouwens het middagmaal op de werkplek zelf; amper 4% gaat op restaurant met collega’s.

Voedingsevenwicht is een prioriteit

Nog beter is dat ongeacht welke keuze de Belgen maken, de voedingskwaliteit van de maaltijd een prioriteit is. Dat verklaart meteen ook waarom amper 0,4% van de Belgische werknemers zich te goed doet aan fastfood. Elders in Europa is dat gemiddeld 2%. Ook dat is een terechte keuze: een uitgebalanceerd middagmaal is niet alleen beter voor de gezondheid als dusdanig, het beschermt ons ook tegen een rammelende maag (en dus ongezonde tussendoortjes) na de middag en garandeert daarmee het voedingsevenwicht gedurende de hele tweede helft van de dag.

Post gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 20/02/2017 - 12h23
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ