PUBLICITÉ

Behandelingen voor cellulitis: wat werkt en wat niet?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 29/09/2016 - 09h30
-A +A

Laten we er geen doekjes om winden: aan cellulitis is niet zo heel veel te doen. Geen van de remedies heeft ook een blijvend resultaat. Toch worden er heel wat oplossingen aangeboden! We scheiden het kaf van het koren.

PUB

Wat is cellulitis nu weer?

We frissen nog even op : cellulitis of sinaasappelhuid is een ophoping van vetcellen net onder de huid. Het is geen ziekte en ook geen gezondheidsprobleem, maar gewoon een manier om vetten te stockeren. Toch is het fenomeen heel onpopulair, vooral omdat het zichtbaar is en kleine "kuiltjes" doet ontstaan, vaak op de billen of dijen. Veel vrouwen (want die hebben er het vaakst last van) willen om esthetische redenen van hun cellulitis af. Er bestaan helaas maar weinig doeltreffende middelen. Maar in het brede gamma van producten en technieken die cellulitis bestrijden presteren sommige toch beter dan andere.

Massages ter bestrijding van cellulitis

Bij cellulitis zit het vet als het ware gevangen onder de huid. Dat is ook de bedoeling, want het gaat om de opslag van vetten. Maar net daardoor is cellulitis ook moeilijk weg te  krijgen. Met enkele heel stevige massagetechnieken (endermologie) – vaak worden ze door machines uitgevoerd – zijn de onderhuidse vetweefsels zodanig in beweging te brengen dat de vetcellen toch loskomen en worden afgevoerd. Deze behandelingen zijn wetenschappelijk onderzocht én doeltreffend bevonden. Andere behandelingen streven hetzelfde resultaat na met elektrische stimulatie van de spieren, met infraroodlicht, met warmte en nog andere middelen. Deze technieken hebben allemaal hetzelfde nadeel: de behandeling is oncomfortabel en zelfs pijnlijk. En ze kost vooral heel veel - minstens veertig euro per sessie en een tiental sessies is het absolute minimum nodig om een verschil te zien. Het resultaat is trouwens niet definitief. De behandeling moet vaak na enkele maanden alweer herhaald worden. De balans is dus positief… voor wie de middelen heeft.

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 06/03/2012 - 12h07 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 29/09/2016 - 09h30
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ