PUBLICITÉ

Beha: een delicate keuze

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 25/03/2014 - 12h31
-A +A

De keuze van een beha is voor heel wat vrouwen een kopbreker.

Alhoewel het een kledingstuk is dat u niet meteen ziet, kan het een doodgewone decolleté tot een verleidingswapen omtoveren. En omgekeerd.

PUB

Beha's: een kwestie van maat

Uit onderzoek blijkt dat acht op tien vrouwen de maat van hun beha niet precies kennen.
Het is wel een feit dat die maat door gewichtsschommelingen en hormonale invloeden verandert. Dat is overigens ook de reden waarom we een beha altijd moeten passen voor we hem kopen.

Maar toch is het beter om een idee te hebben van onze maten. Elke verkoopster of verkoper kan ons daarbij helpen. We kunnen ook zelf vaststellen of onze beha past. Hij moet comfortabel zitten en mag niet knellen op de rug en ook niet op de schouders. Zo moeten we gemakkelijk met onze vinger onder de schouderbandjes kunnen.

Bovendien mag de beha mag de borsten niet te veel samenduwen, maar hij mag ook niet te los zitten.

 

Beha: hoe het model kiezen?

Overdag geven we de voorkeur aan een beha in aangename materialen en zonder naden, en een die onzichtbaar is, zelfs onder een spannend truitje.

Er zijn nu beha's die zich aanpassen aan de vorm van de boezem dankzij een techniek op basis van siliconen. In dat geval is het de materie die verstevigend werkt wat de bewegingsvrijheid ten goede komt.

  • Als uw borsten niet zo groot zijn, dan kunt u kiezen voor een model met beugels dat de borsten omhoog duwt of een gevulde beha die de borsten groter doet lijken.

  • Vindt u uw boezem eerder overmaats, dan zijn er beha's die de borsten kunnen verkleinen.
    Zulk een model wordt ook wel een 'minimizer' genoemd. Door de vorm van de cups, de positie van de schouderbandjes en de textuur lijken de borsten twee tot vier maten kleiner.

Initialement publié par Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste le 08/01/2008 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 25/03/2014 - 12h31
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Eenvoudige tips voor mooie borsten Gepubliceerd op 03/03/2017 - 13h59

Welke vrouw droomt er niet van om te kunnen pronken met een stevige en strakke boezem ? Of de borsten nu groot of klein zijn, een mooie décolleté wordt altijd geassocieerd met vrouwelijkheid en verleiding .

Ik heb hangborsten. Wat nu? Gepubliceerd op 03/03/2017 - 15h50

Hebt u hangende of sterk uitgezakte borsten (ptosis)? Worden uw borsten geleidelijk aan slapper? Wat is er tegen te doen! De remedies hangen af van hoe groot uw borsten zijn en hoe erg ze verslappen en gaan van spierversterkende oefeningen, over natu...

Meer artikels