PUBLICITÉ

Begrijpen waarom en in welke omstandigheden ik eet

Gepubliceerd door Claudine De Kock, gezondheidsjournaliste op 25/07/2006 - 00h00
-A +A

Uit een enquête van het Obesitasforum in mei 2006 blijkt dat slechts 1 % van de Belgen zich psychologisch laat begeleiden in de strijd tegen overgewicht, terwijl het toch om één van de drie pijlers gaat van een multidisciplinaire aanpak. Velen vergeten immers hoe belangrijk het is om in te zien waarom en in welke omstandigheden ze te veel eten.

PUB

Het jojostopschrift

Bold, de vereniging voor obese patiënten, hanteert een multidisciplinaire aanpak in de strijd tegen zwaarlijvigheid en overgewicht. Die aanpak is gestoeld op drie pijlers: voeding en eetgewoonten, lichaamsbeweging en een psychologische benadering.
Het schrift dat Bold en zijn zelfhulpplatform jojostop lanceren, moet ervoor zorgen dat mensen deze aanpak vlot kunnen toepassen door er één jaar lang persoonlijke gegevens in te noteren over elk van de drie pijlers (Wat komt er op uw bord? Hoe vaak doet u aan lichaamsbeweging? Hoe voelt u zich daarbij?). Bovendien kunnen ze op die manier hun gegevens delen met gezondheidsprofessionals, zodat die hen makkelijker kan volgen. Dat is immers cruciaal voor duurzaam gewichtsverlies. Eén jaar lijkt op het eerste gezicht lang, maar we mogen niet vergeten dat zo'n schrift duurzaam gewichtsverlies beoogt.

Uw gewoonten veranderen

Uw eetgewoonten veranderen, is dé sleutel tot succes. Wonderdiëten doen u vaak snel afvallen, maar uiteindelijk komen de kilo's er altijd weer bij. Door relatief lang gezond te eten, u bewust te zijn van uw eetgedrag (om uw angst te onderdrukken bijvoorbeeld) en regelmatig te bewegen, kunt u daar echt in slagen en de balans blijvend in de juiste
richting doen overhellen.
Het jojostopschrift is goedgekeurd door gezondheidsspecialisten en mag dan ook beschouwd worden als nuttig hulpmiddel om de fameuze "klik" op gang te brengen waarover al diegenen die duurzaam vermagerd zijn, het vaak hebben. Haal alvast uw pen boven!

U kunt het jojostopschrift aanvragen op de site van jojostop.

Gepubliceerd door Claudine De Kock, gezondheidsjournaliste op 25/07/2006 - 00h00 Persbericht "Het jojostopschrift om 'waarom en wanneer eet ik?' te noteren/Een sleutel voor duurzaam gewichtsverlies", juli 2006, Bold en het hulpplatform jojostop, www.jojostop.be.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Obesitas: strijden tegen het jojo-effect Geüpdatet op 30/05/2006 - 00h00

Bold, de Belgische vereniging van obese patiënten, lanceert een gratis ondersteuningsplatform, jojostop, om een halt toe te roepen aan gedragingen die overgewicht en obesitas in de hand werken. Dit platform is gebaseerd op een multidisciplinaire aanp...

Obesitas: waar in België kan men zich laten verzorgen? Gepubliceerd op 11/07/2014 - 16h45

Obesitas is een probleem dat heel veel oorzaken heeft en wordt dus best aangepakt door een multidisciplinair team van artsen, voedingsdeskundigen, psychologen, enz. U lijdt aan obesitas: hoe vindt u een multidisciplinair centrum in uw buurt ?

Meer artikels