PUBLICITÉ

Bedrijf de liefde, ook tijdens de zwangerschap!

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe op 18/03/2008 - 00h00
-A +A

Dit is belangrijk omdat seks een bewijs is van liefde. En het is uiteindelijk toch de liefde die aan de basis ligt van een geplande zwangerschap. Een baby is ook een belofte van engagement en betrokkenheid voor jaren. En wat is beter in het leven dan seksuele betrekkingen om de liefde jarenlang in stand te houden?

PUB

Voor de toekomstige mama

Omdat haar lichaam voortdurend verandert, voelt een zwangere vrouw zich wat vreemd, kwetsbaar, opgezwollen, 'anders'. Zij heeft meer dan ooit nood aan aandacht en liefde. Dat geeft haar inderdaad een gevoel van veiligheid dat haar veel goed doet. En dat goed gevoel heeft ze net nodig om haar kind in de beste emotionele omstandigheden te kunnen verwelkomen.

Voor de toekomstige papa

Ook voor de papa is de liefde bedrijven met zijn zwangere vrouw zeer belangrijk. Hij zou zich anders een beetje uitgesloten kunnen voelen. De aandacht van iedereen, ook die van de vrouw van wie hij houdt, gaat naar de aanstaande baby, het buikje dat alsmaar ronder wordt, de gevoelens van de mama en veel minder naar hem… De beste manier om hem te tonen dat hij nog steeds geliefd is, is met hem vrijen!
Hij is de toekomstige papa, maar aan zijn eigen lichaam is daar niets van te merken. Om de lichamelijke veranderingen te kunnen volgen, zien en voelen, heeft hij nood aan lichamelijk contact met de toekomstige mama. Hij went zo als het ware aan zijn rol van papa.

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe op 18/03/2008 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
De komst van een broertje of zusje Geüpdatet op 30/12/2003 - 00h00

Een broertje of zusje is het mooiste wat je een kind kunt schenken. Toch liggen de zaken niet altijd zo eenvoudig. Jaloezie en agressiviteit kunnen de kop opsteken, en dat is niet meer dan normaal. Het komt erop aan de oudste uit te leggen dat iedere...

Elk in zijn bed! Geüpdatet op 20/05/2003 - 00h00

Mama, ik ben bang, mag ik bij jou in bed komen? Welk kind heeft nooit eens zin om in het bed van zijn ouders te slapen? Welke ouder heeft zijn kind nog nooit toegestaan even bij hem in bed te kruipen? Als de uitzondering een leef- en slaapgewoonte wo...

Meer artikels