PUBLICITÉ

Beauty: eerste hulp voor een mooie teint!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 04/11/2008 - 00h00
-A +A

Foundation aanbrengen is een basisstap voor de make-up, maar het is wel geen koud kunstje. De keuze aan producten is zo groot dat het niet voor de hand ligt om een goede keuze te maken. Maar het is een feit: een goed gekozen product kan voor een heuse transformatie zorgen!

PUB

Probleem 1: een vale teint

Als u er wat bleekjes uitziet of een vale teint hebt dan is de kans groot dat u een beroep doet op foundation. Eerste tip: neem geen vrede met make-up alleen. Een minder gejaagd levensritme, een evenwichtige voeding en een dagcrème met een skin tone perfector kan voor wondertjes zorgen. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van een foundation met de meest lichte textuur in de vorm van een crème of een mousse die voor een licht gekleurd effect zorgen zonder de huid te verzwaren. Kijk uit met foundation met lovertjes, heel wat jonge vrouwen vallen voor het lumineuze effect ervan, maar in de stad of op het werk geeft zo'n foundation alleen maar de indruk dat men een jaartje achter is wat make-up trends betreft. Of, nog erger, dat het probleem een blinkende huid is.

Probleem 2: een blinkende huid

Wat de huid doet blinken is talg, een vette substantie die de huid moet beschermen en die doorgaans onzichtbaar is, behalve wanneer er teveel talg is. Maar hét probleem van een blinkende huid is een overmaat aan foundation of foundation van bedenkelijke kwaliteit die voor puistjes kan zorgen, wat zeker niet de bedoeling is. Maar er zijn wel foundations die de huid matter maken en die ook bij een blinkende huid gebruikt kunnen worden. Vraag gerust om staaltjes zodat u kunt experimenteren. Een paar 'retouches' met poeder gedurende de dag houden uw huid mat. En puistjesvrij op voorwaarde dat u uw huid elke avond zorgvuldig schoonmaakt en dat u de huid hydrateert zoals het hoort.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 04/11/2008 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Zweten: vijf tips om u deze zomer te schminken zonder te glimmen Geüpdatet op 19/07/2016 - 14h24

Vrouwen die makkelijk zweten of een gemengde tot vette huid hebben, kunnen ‘s zomers danig in de problemen komen met hun make-up . Onze specialiste vertelt u hoe u uw make-up kunt fixeren zonder dat ze gaat glimmen en hoe u zelfs als het heet is een...

Last van een vette huid? Maak komaf met de grove poriën! Geüpdatet op 11/10/2016 - 17h13

Wie een vette huid heeft, moet niet alleen de overmatige talg en de onzuiverheden behandelen, maar krijgt ook nog af te rekenen met grove poriën en een onregelmatige huidkorrel. Enkele tips van onze experts om komaf te maken met die te zichtbare pori...

Meer artikels