PUBLICITÉ

BB creams: een vernieuwende cocktail

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 22/06/2017 - 15h56
-A +A

BB creams? Wellicht klinkt deze term u nog niet bekend in de oren. BB creams zijn een bijzondere klasse dagcrèmes die pas enkele maanden geleden op de Belgische markt zijn verschenen. Het veelbelovende product zou vijf verzorgingen in één bieden.

PUB

BB creams, een vervangingscrème voor alle producten

BB creams is een trend uit Azië, meer bepaald uit Korea. BB staat voor ‘Blemish Balm’, en is een balsem tegen onvolmaaktheden. De crème beschermt zoals een fond de teint, maar pakt ook onvolmaaktheden aan: correctie van puistjes, rimpeltjes en een onregelmatige huidskleur. Na het Aziatische succes verschenen de BB creams ook op de Europese markt. Maar dan in een ietwat andere vorm. Het principe blijft wel hetzelfde: de crème vervangt zowel de fond de teint, de vochtinbrengende crème als de herstellende crème of een coup d’éclatproduct. Klap op de vuurpijl: de crème beschermt uw huid ook tegen de zon.

Lossen BB creams hun beloftes in? Uiteraard niet. Drie of vier verschillende producten op hun eentje vervangen, is echt wel te veel gevraagd. Enkele belangrijke gebreken:

  • Over het algemeen bestaan er maar twee kleuren in elk gamma. Dat is weinig in vergelijking met de klassieke fonds de teint waarmee het vandaag mogelijk is de eigen gelaatskleur dicht te benaderen.
  • Over het algemeen bieden de producten geen optimale bescherming aan. BB creams die het meest bescherming bieden, geven een licht ‘gipsgevoel’ als u ze niet goed aanbrengt. Andere zijn gemakkelijker aan te brengen, maar dan zult u wel een beroep moeten doen op een concealer of een andere corrector.
  • Ten slotte, net zoals bij andere cosmetica voor een gezonde huid, zijn de werkstoffen niet genoeg gedoseerd om echt doeltreffend te zijn. Met andere woorden: een BB cream is geen goede vervanger voor een goede vochtinbrengende crème die u ’s avonds aanbrengt, en nog minder voor een echte zonnemelk.

 

Zijn die BB creams iets voor u?

Ondanks deze gebreken zoeken sommigen toch heil in de BB creams. Alleen moet u het product goed bestuderen om te oordelen. Het is geen mirakelproduct, maar wel een lichte fond de teint die uw huidproblemen wat verbetert. Voor vrouwen die natuurlijke make-up dragen en geen onvolmaaktheden hebben, is het een ideaal middel. Vrouwen die zich met veel zorg opmaken, kunnen dergelijke BB creams als basis gebruiken in combinatie met hun fond de teint, concealer en andere mogelijke producten.

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 17/01/2012 - 11h44 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 22/06/2017 - 15h56
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Voor elk huidtype, een aangepaste fond de teint Gepubliceerd op 16/09/2015 - 12h39

Fond de teint dient eigenlijk niet om er goed uit te zien, het is eerder een product dat deel uitmaakt van de esthetische verzorging van de huid. Behandelen, maskeren, hydrateren, uv-filter, anti-age: ontdek de fond de teint die u het meest geschikt...

Hoe de juiste fond de teint kiezen? Gepubliceerd op 21/10/2016 - 11h49

Meer dan zestig procent van de vrouwen in België gebruikt af en toe een fond de teint . Dit make-upproduct is te krijgen in vloeibare vorm, poedervorm en als crème en bezit diverse eigenschappen. Ziehier enkele tips om de juiste keuze te maken.

Fond de teint, de basis van uw schoonheid Gepubliceerd op 16/12/2016 - 10h51

De gelaatskleur van uw dromen of eerder een carnavaleffect? De gekozen fond de teint en de manier waarop hij aangebracht is, bepaalt het resultaat van uw make-up… Het is dus uiterst belangrijk om de tint die u het beste past zorgvuldig te kiezen en h...

Make-up: mooi, ook na de feesten Geüpdatet op 23/12/2016 - 16h22

Begin januari slaat de winter in alle hevigheid toe… de nasleep van de feesten en het gure weer komen onze look en ons humeur niet altijd ten goede. Deze make-uptips zullen u weer een stralende teint geven en u helemaal opkikkeren.

Meer artikels