PUBLICITÉ

BB cream, CC cream, DD cream... wat is het verschil?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 02/02/2017 - 15h03
-A +A

Het alfabet lijkt een bron van inspiratie voor de grote fabrikanten van cosmetische producten. Enkele jaren geleden hebben ze het concept van de BB cream, CC cream, DD cream en zelfs de EE cream gelanceerd. Maar wat gaat er schuil achter deze letters? Wat zijn de grote verschillen tussen al deze crèmes en hoe maakt u de juiste keuze? Dr. Nina Roos is dermatoloog en helpt ons op weg. 

PUB

Gezichtsverzorging: subtiele verschillen tussen de producten

BB, CC, DD, EE creams: deze producten voor gelaatsverzorging hebben allemaal als eerste doel om te hydrateren en de huidteint te egaliseren. En ondanks de aanvullende gerichte werking van elk van deze producten, lijkt de grens toch almaar vager te worden. "Aanvankelijk hadden al deze crèmes hun specifieke eigenschappen", aldus dr. Nina Roos, “maar naar verloop van tijd zijn de ontwikkelde formules almaar completer geworden en op elkaar gaan lijken." 

 

BB Cream, de pionnier

  • Wat is het? Blemish Balm (een crème tegen onzuiverheden) werd oorspronkelijk ontwikkeld door een Duitse dermatoloog om de huid na een esthetische ingreep te helpen herstellen. Het is een hydraterende, lichtjes gekleurde crème die rode plekken en onzuiverheden camoufleert en die kan worden gebruikt als een hydraterende crème met make-up effect voor een mooi egale en stralende teint. De BB Cream is dekkend en geeft tegelijk een goede look. Vaak is ze ontwikkeld met mineraal poeder om de teint wat doffer te maken en glimmen te voorkomen. Ze bevat niet altijd een beschermingsfactor tegen uv, al zijn er merken die zo’n factor in hun producten integreren.
  • Voor wie? "Voor  vrouwen tot 30 jaar die nog last hebben van acne en onvolmaaktheden; die kunnen met de BB Cream worden verdoezeld", luidt het advies van de dermatoloog. Maar ook voor vrouwen met een eerder droge huid die zich niet veel schminken en er graag goed uitzien. De crème kan ook als nazorg worden gebruikt na een esthetische behandeling (peeling, laser, botox). 

 

Initialement publié par Jessica Xavier, gezondheidsjournaliste le 16/11/2015 - 11h11 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 02/02/2017 - 15h03

Met de medewerking van dr. Nina Roos, dermatoloog

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
BB creams: een vernieuwende cocktail Gepubliceerd op 22/06/2017 - 15h56

BB creams? Wellicht klinkt deze term u nog niet bekend in de oren. BB creams zijn een bijzondere klasse dagcrèmes die pas enkele maanden geleden op de Belgische markt zijn verschenen. Het veelbelovende product zou vijf verzorgingen in één bieden.

Fond de teint, de basis van uw schoonheid Gepubliceerd op 16/12/2016 - 10h51

De gelaatskleur van uw dromen of eerder een carnavaleffect? De gekozen fond de teint en de manier waarop hij aangebracht is, bepaalt het resultaat van uw make-up… Het is dus uiterst belangrijk om de tint die u het beste past zorgvuldig te kiezen en h...

Tips om langer bruin te blijven Geüpdatet op 04/08/2015 - 17h02

Wilt u uw bruin kleurtje na de vakantie zo lang mogelijk houden? Met de juiste behandeling en goede producten moet dat lukken! Enkele tips om ook in het najaar nog te kunnen uitpakken met een mooi bruin tintje .

Zelfbruinende crèmes: voor of tegen? Geüpdatet op 15/06/2004 - 00h00

De zelfbruinende crèmes die de markt overspoelen, zijn verleidelijk voor wie al enigszins gebruind op zijn vakantiebestemming wil aankomen of het hele jaar door met een bruine teint wil rondlopen. Maar zijn ze ook doeltreffend, en vooral: houden ze g...

Meer artikels