PUBLICITÉ

Basissaus van tomaten voor pizza

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 01/07/2014 - 17h19
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

1 ui1 kilo tomaten
1 koffielepel suiker
2 takjes tijm
1 blad laurier
4 teentjes look
1/2 glas witte wijn
PUB

Bereiding van de basissaus voor pizza

Pel de ui en snipper hem fijn.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in vieren.

Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en stoof de ui glazig.
Doe de tomaten erbij, samen met de suiker, de tijm, de laurier en de teentjes look. Meng goed.
Breng op smaak met zout en peper. Giet de wijn erbij.

Laat 30 minuten pruttelen.
Verhoog het vuur aan het eind van de kooktijd om de saus wat dikker te krijgen.

Haal de tijm, de laurier uit de saus.
Haal de handmixer even door de saus. Proef en breng eventueel verder op smaak.

 

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 01/07/2014 - 17h19
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ