PUBLICITÉ

De basis van een evenwichtige voeding

Geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste en voedingsdeskundige op 14/10/2016 - 12h26
-A +A

Evenwichtige voeding: een magisch, maar vaak ook leeg begrip.

PUB

Basisprincipes van evenwichtige voeding:

  • niet méér calorieën innemen dan je verbruikt;
  • naar een goede spreiding streven tussen eiwitten, vetten en koolhydraten;
  • een aantal vooroordelen laten varen, zoals: "Brood is een dikmaker, dus eet ik er geen".

Concreet komt een evenwichtige voeding neer op:

  • 3 maaltijden nemen per dag;
  • van alles wat eten, afhankelijk van uw eetlust;
  • alleen eten als u (nog) honger hebt;
  • alleen eten als u aan tafel zit, op een bord en met mes en vork;
  • nooit eten op straat;
  • nooit eten tussen de maaltijden door;
  • zo veel mogelijk bewegen: hoe minder u ligt of zit (op een stoel of in de wagen), hoe minder energie u verbruikt.

Risico's van een onevenwichtige voeding

Een onevenwichtige voeding is één van de oorzaken van gewichtstoename. Die evolueert steeds meer naar zwaarlijvigheid (obesitas). Zwaarlijvigheid is schadelijk voor de gezondheid. Een onevenwichtige voeding schaadt dus eveneens de gezondheid. Gebrek aan lichaamsbeweging is één van de oorzaken van gewichtstoename. Die evolueert steeds meer naar zwaarlijvigheid (obesitas). Zwaarlijvigheid is schadelijk voor de gezondheid. Gebrek aan lichaamsbeweging schaadt dus eveneens de gezondheid.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste en voedingsdeskundige le 05/04/2006 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste en voedingsdeskundige le 14/10/2016 - 12h26
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ