PUBLICITÉ

Barbecue en gezondheid: juist of fout?

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 23/07/2012 - 12h25
-A +A

Het is zomer, we kunnen volop genieten van de barbecue! Om regelmatig plezier te kunnen hebben van deze bereidingswijze zonder uw gezondheid in gevaar te brengen, moet u een aantal maatregelen in acht nemen.

Weet u ook hoe u veilig kunt barbecueën?

PUB

Bij het bakken van vlees op de barbecue komen er kankerverwekkende stoffen vrij.

Juist.

Als vlees op hoge temperatuur wordt gebakken (meer dan 300°C), komen er  chemische bestanddelen vrij die mogelijk kankerverwekkend zijn. Vandaar de raad om de zwart geschroeide stukken niet op te eten en uw vlees niet het hele jaar door systematisch op de barbecue klaar te maken.

 

Vlees dat op de barbecue wordt gegrild, mag de vlammen niet raken.

Juist.

Als u direct contact met de vlammen vermijdt, ontstaan er ook minder kankerverwekkende stoffen.

 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 23/07/2012 - 12h25 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 23/07/2012 - 12h25
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Mogen we nog wel grillen? Geüpdatet op 09/07/2014 - 11h28

De zomer is in het land, tijd voor barbecue en gerechten à la plancha! En daar horen traditioneel de vele waarschuwingen in de pers bij voor de gevaren van het grillen - gaande van een dolle rit naar de spoeddienst door brandwonden tot kanker op late...

Is barbecuen kankerverwekkend? Geüpdatet op 15/06/2004 - 00h00

Tot nog toe werd aangenomen dat barbecuen kankerverwekkend zou zijn. Dat blijkt echter niet te kloppen, integendeel: het zou zelfs bijdragen tot het voedingsevenwicht, op voorwaarde dat het op de juiste manier gebeurt.

Zo kunt u gezond barbecueën! Gepubliceerd op 22/06/2017 - 16h09

Barbecueën is goed en gezond, want het is een manier van eten bereiden zonder vet. Maar niets is perfect, en ook bij deze bereidingswijze komen er kankerverwekkende stoffen vrij. En helaas maar al te vaak is er ook een verhoogd risico op voedselvergi...

Meer artikels