Baden: voor elk wat wils

Geüpdatet door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 08/05/2015 - 11h55
-A +A

Wat is er heerlijker dan een bad nemen om te relaxen en weer op krachten te komen? Voer de goede rituelen uit en kies de juiste producten. Dan zul u er voluit van kunnen genieten.

PUB

Een bad en alles wat erbij hoort

Enkele dingen die u absoluut moet doen om van uw bad een moment te maken: leg de telefoon af, steek een paar kaarsen of wierookstaafjes aan en zet een zacht muziekje op in uw badkamer. Zo gauw u voor de juiste sfeer hebt gezorgd, laat u het bad vollopen met water. Zorg er wel voor dat de temperatuur van het water niet boven de 37 ° C ligt, want dan wordt u snel moe en raakt u in een staat van lethargie. Er is één uitzondering op deze regel: als u verkouden bent. Dan kan het interessant zijn om de activiteit van de zweetklieren te stimuleren door u onder te dompelen in nog warmer water (rond de 38 °C), maar wel nooit langer dan twintig minuten.
Schuimbaden zijn heerlijk : de producten zijn in de handel te verkrijgen, maar ze hebben het nadeel dat ze de huid lichtjes uitdrogen, en dat kan een probleem zijn voor gevoelige huidtypes. Als dat voor u geldt, betekent dat nog niet dat u zich dit plezier moet ontzeggen. U moet er alleen wat zuiniger mee omspringen en dus niet elke week een schuimbad gaan nemen.
Sommige stoffen die bekend zijn om hun verzachtende werking - zoals honing, haver, amandelmelk of amandelolie - zult u beter verdragen dan een meer alkalische of sterk geparfumeerde samenstelling (lees systematisch de kleine lettertjes op de verpakking!).

Parfums, de geur alleen al...

Een andere mogelijkheid is om aan het badwater een dosis geurige etherische oliën toe te voegen. Maak uw keuze volgens uw behoefte en smaak.
De oliën die traditioneel gewaardeerd worden om hun onspannende werking en die tegelijk een aangenaam parfum afgeven zijn lavendel, roos, sandelhout of ylang ylang en neroli.
U kunt deze oliën mengen om een originele geurmengeling te creëren, maar let erop dat u ze nooit rechtstreeks op uw huid giet, want dat kan brandwonden veroorzaken.
U kunt ze het best onder een neutrale basisolie mengen, bijvoorbeeld zachte amandelolie of jojobaolie, of u kunt ze ook in een dopje doen en ze onder de warmwaterkraan van het bad houden.

Initialement publié par Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste le 26/06/2007 - 00h00 et mis à jour par Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste le 08/05/2015 - 11h55
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Cellulitis: denk aan etherische oliën! Gepubliceerd op 03/02/2016 - 10h57

Een gezonde voeding, regelmatig sporten en massages zijn de enige echt doeltreffende oplossingen voor cellulitis - en ze vergen veel tijd. Maar u kunt deze middelen een extra duwtje geven door etherische oliën te gebruiken.

Welke etherische oliën voor mijn baby? Gepubliceerd op 24/06/2015 - 17h29

Etherische oliën kunnen efficiënt zijn voor baby’s, maar ze houden ook risico’s in. De (uiterst) actieve stoffen veroorzaken namelijk soms allergieën of irritatie. Hoe kunt u optimaal van de positieve effecten van etherische oliën profiteren en uw ba...

Meer artikels