PUBLICITÉ

Babyspeelgoed: elke leeftijd een nieuwe ontdekking

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 03/04/2012 - 11h18
-A +A

Baby’s spelen spontaan en instinctief: spelen is uiterst belangrijk voor hun lichamelijke, geestelijke en sociale ontwikkeling. Door te spelen, ontdekken en begrijpen ze elke dag iets meer, ontwikkelen ze zichzelf en passen ze zich beter aan het sociale leven aan. Maar welk speelgoed hebben ze daarvoor nodig?

PUB

Te veel spelletjes voor baby’s

In de winkels liggen stapels speelgoed in alle kleuren en maten.

Het is aan u om het juiste speelgoed te kiezen rekening houdende met de leeftijd van uw baby en wat hij al kan. Want anders zal uw baby ontmoedigd raken, in plaats van aangespoord te worden.

Hou ook in het achterhoofd dat het duurdere speelgoed niet noodzakelijk het beste is. Geïmproviseerd speelgoed zal hij veel boeiender vinden, onder meer omdat het simpel in elkaar steekt. We kunnen u een lijst opstellen van het speelgoed dat voor elke leeftijd geschikt is. Maar daarvoor hoeft u maar het etiket te lezen in de winkel of uw kind te observeren. Dus geven we u liever de evolutiestadia van het jonge kind. Op die manier weet u perfect welk speelgoed aangewezen is.

 

0 tot 3 maanden: licht en klank

Uw baby luistert naar geluiden, muziek en uw stem.
Kunt u niet zingen? Neurie dan een liedje: uw stem is belangrijk voor hem. Uw baby kent uw stem, hij stelt uw baby gerust. En als u echt geen mooie stem hebt, neurie dan wanneer u alleen bent met uw baby. Uiteraard zal hij gelukkig zijn met muzikaal speelgoed: hij ziet beweging, licht en kleur.

Decoratie is ook leuk: hang bewegende plaatsjes, kleurrijke posters of eenvoudige blaadjes aluminiumfolie op in de kamer. Hij zal aandachtig naar het weerkaatste licht kijken. Laat hem een object met zijn ogen volgen, daar beleven zowel hij als u plezier aan. Ook wordt hij graag gewiegd: in zijn wieg, maar het liefst van al in uw armen. Zo voelt hij uw lichaam en ruikt hij uw geur.

 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 03/04/2012 - 11h18 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 03/04/2012 - 11h18
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Op elke leeftijd een nieuwe ontdekking Geüpdatet op 30/03/2004 - 00h00

Spelen gebeurt spontaan en instinctief. Bovendien is het een essentieel element voor een goede fysieke, psychische en sociale ontwikkeling van de baby. Op die manier leert en begrijpt hij elke dag steeds meer, ontwikkelt hij zich en past hij zich aan...

Wat stop ik in de luiertas? Geüpdatet op 22/03/2011 - 09h57

Een wandeling maken met de baby erbij is altijd ingewikkelder dan met volwassenen ondereen. Een doordacht gevulde luiertas kan dan een grote hulp zijn.

Meer artikels