- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- voorgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 40 minutes
- Ingrediënten :
-
12 kleine aubergines
4 lookteentjes
1 bosje munt
4 eetlepels olijfolie
5 eetlepels witte-wijnazijn
Peper en zout
PUB
Bereiding van aubergines met munt
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aubergines, snij ze in tweeën in de lengte en laat de steel eraan.
Schil de lookteentjes en snij ze in lange plakjes.
Maak vier insnijdingen in het vruchtvlees van elke halve aubergine, stop in twee ervan lookplakjes en in de andere twee een muntblaadje.
Meng olie, azijn, peper en zout dooreen. Leg de aubergines op een ovenschotel en giet er de saus over.
Stop ze ongeveer een halfuur in de oven en overgiet de bovenkant van de aubergines regelmatig met de saus.
Serveer het gerecht op de schotel.
Oorspronkelijk gepubliceerd op 10/06/2010 - 00h00
en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist
op 15/05/2012 - 08h50
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ