PUBLICITÉ

Aspirine: ook goed voor darmpoliepen

Gepubliceerd door Aanpassing: Pierre Dewaele op 29/04/2002 - 00h00
-A +A

Acetylsalicylzuur (ASZ of Aspirine®) is een geneesmiddel dat reeds lang wordt gebruikt om pijn te verlichten. Aspirine, een plaatjesaggregatieremmer die wordt gebruikt om de vloeibaarheid van het bloed te verbeteren, wordt ook voorgeschreven om het risico op infarct te verkleinen, maar zou ook recidieven van darmpoliepen kunnen voorkomen.

PUB

Acetylsalicylzuur (ASZ of Aspirine®) is een analgeticum (pijnstillend middel) en voorkomt ook de stolling van bloed, waardoor u minder risico loopt om een infarct te krijgen. Acetylsalicyzuur heeft negatieve effecten op de maag, maar blijkt toch ook gunstige effecten te hebben in het maagdarmkanaal.

Bij patiënten die darmpoliepen of adenomen (goedaardige tumoren) hebben gehad, blijkt ASZ inderdaad recidieven te voorkomen, vooral in het rechtercolon. Bij patiënten die één of meer adenomen van meer dan 10 mm hebben gehad, daalde het risico op recidieven met 18% bij inname van aspirine in een dosis van 160 tot 300 mg/dag.Site van de Belgische Federatie tegen Kanker

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 29/04/2002 - 00h00 Benamouzig. Journées francophones de pathologie digestive. Nantes, maart 2002.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Aspirine voor hart en slagaders, niet voor iedereen! Gepubliceerd op 28/02/2012 - 09h13

Aspirine ® (acetylsalicylzuur of ASZ) is zo oud als de straat, maar heeft nog altijd niet al zijn geheimen prijsgegeven. Zo werd recent pas aangetoond dat aspirine op lange termijn positieve effecten heeft bij patiënten die reeds problemen met het ha...

Infarct en aspirine: blijven behandelen! Geüpdatet op 09/01/2007 - 00h00

Na een ernstige hartaandoening zoals een infarct, is een antiaggregerende behandeling op basis van aspirine hét klassieke voorschrift. Maar die behandeling moet op lange termijn gevolgd worden en strikt. Doet men dat niet, dan is het risico op een tw...

Aspirine kan hartinfarct voorkomen Geüpdatet op 20/06/2011 - 17h00

Elke dag een aspirientje helpt hartaanvallen te voorkomen. Dat is zo bij gekende hartpatiënten , maar misschien ook bij mensen die nog nooit iets aan hun hart hebben gehad.

Geen aspirine onder de leeftijd van 16 jaar! Geüpdatet op 19/11/2002 - 00h00

Het Franse Agentschap voor de Veiligheid van Gezondheidsproducten (AFSSAPS) raadt aan koorts bij kinderen jonger dan 16 jaar in eerste instantie te behandelen met paracetamol en niet met aspirine.

Meer artikels