PUBLICITÉ

Artrose: een chronische pijn die uw hond verzwakt

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 03/10/2011 - 15h31
-A +A

Stijfheid of kreupelheid kunnen symptomen zijn van een degeneratieve aandoening van de gewrichten van uw hond, een aandoening die we goed kennen onder de naam artrose. Laat in dit geval uw hond onderzoeken door uw dierenarts!

PUB

Winter, kou en pijn

U kan zich afvragen of de winter de artrose van uw hond zal verergeren. Dat is niet per se het geval. Naargelang de aard van de gewrichtsziekte, de ernst van de ontsteking en andere factoren, kan de buitentemperatuur (zowel de kou als de warmte) een rol spelen bij het verlichten of verergeren van de door uw hond gevoelde pijn. Omdat dit voor elke hond verschillend is, kan hier onmogelijk een eenduidig antwoord gegeven worden.

Gewrichten en beweeglijkheid

Om te kunnen genieten van een comfortabele beweeglijkheid, moet uw hond over gezonde gewrichten beschikken. Een gewricht kan beschadigd raken ten gevolge van een opgelopen letsel, een scheur in een gewrichtsband of vroegtijdige slijtage te wijten aan een vaak erfelijke geboorteafwijking. Deze oorzaken kunnen aan de basis liggen van een geleidelijk verergerende aantasting van de gewrichten, waardoor het kraakbeen meer en meer beschadigd raakt. In de gewrichten wordt dan abnormaal veel botweefsel gevormd, er ontstaan ontstekingen en de hond lijdt veel pijn.

 

Initialement publié par dierenarts le 03/10/2011 - 15h28 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 03/10/2011 - 15h31
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Voeding voor puppy's van grote rassen Geüpdatet op 20/03/2007 - 00h00

Pups van een groot ras groeien hard en hebben een heel eigen spijsvertering. Zulke honden hebben een voeding nodig die is aangepast aan hun specifieke behoeften. Dat geeft hen de beste start in het leven.

Artrose bij honden Geüpdatet op 09/02/2005 - 00h00

Een gezonde hond moet ook gezonde poten hebben. Gewrichtsaandoeningen kunnen immers zo pijnlijk zijn dat ze uw hond sterk hinderen in zijn "actief leven".

Artrose: niet alleen de leeftijd speelt een rol! Gepubliceerd op 24/09/2013 - 06h44

Artrose is een veelvoorkomende aandoening waarbij sprake is van abnormale slijtage van de gewrichten. De ziekte komt veel meer voor na 50 jaar, maar men mag hieruit niet afleiden dat ze uitsluitend het gevolg is van de leeftijd. Het gewicht en repeti...

Meer artikels