PUBLICITÉ

Artritis: hoe bestrijd ik de pijn?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 14/03/2018 - 12h55
-A +A

Artritis is een inflammatoire ziekte die één of meer gewrichten kan treffen. Ze leidt tot een zekere hinder in de gewrichten, alsof ze gaan blokkeren, maar vooral tot zeer invaliderende en soms chronische pijn. Hoe kunt u die pijn van artritis bestrijden?

PUB

Pijnbestrijding van artritis: niet uitsluitend met geneesmiddelen!

Bij de behandeling van artritis met geneesmiddelen is heel wat vooruitgang geboekt. Zoals dat het geval is bij talrijke pijnlijke ziekten, zijn de resultaten echter niet altijd 100% bevredigend. Om de pijn te verminderen bestaan meerdere oplossingen die uzelf kunt aanwenden in een poging om de artritissymptomen te verlichten.

 • Zorg ervoor dat u regelmatig op controle gaat bij een goede arts.
  Aarzel niet om van arts te veranderen als u geen volledig vertrouwen hebt. U moet uw arts zien als een partner en vice versa...
 • Controleer uw gewicht.
  Het gewicht is een van de belangrijkste risicofactoren voor gewrichtsproblemen, met inbegrip van artritis. En elke kilo boven uw ideaal gewicht is een extra kilo die uw knieën, enkels en heupen de hele dag zullen moeten dragen.
 • Beoefen een regelmatige en zachte fysieke activiteit.
  Wanneer de gewrichten pijn doen, is het belangrijk dat u uw spieren optimaal kunt gebruiken. Daardoor zult u een minimum aan mobiliteit in uw gewrichten behouden en u zult tevens het gebrek aan lenigheid in de getroffen gewrichten kunnen compenseren. Op deze manier zult u uw leven kunnen blijven leiden zoals u het wilt.
 • Bescherm uw gewrichten als deze tijdens de werkuren zwaarbelast worden.
  Uw werkplaats aanpassen is vaak mogelijk. Bovendien hoeven deze aanpassingen niet allemaal veel geld te kosten. Er bestaan ook speciale opleidingen om houdingen aan te leren die de gewrichten zullen beschermen.
 • Draag zorg voor uw voeding.
  Ook al is dit niet de meest rechtstreekse oplossing voor de behandeling van artritis, toch speelt voeding een zekere rol. Ze is uiteraard belangrijk om overgewicht te vermijden, maar een gevarieerde voeding, die bovendien rijk is aan zuivelproducten, is eveneens een aanzienlijke hulp om uw botmassa en dus ook uw mobiliteit te behouden.
  Als u er niet zeker van bent dat uw voeding de goede is, aarzel dan niet om een arts of een voedingsdeskundige te raadplegen.
 • Zet in op kruiden.
  Diverse studies hebben aangetoond dat kurkuma, een van de ingrediënten van kerrie, de symptomen van artritis verzacht. Het is dus interessant om het te nemen in de vorm van kruiden. Nog efficiënter is om curcumine te nemen, het actieve extract. U kunt ervoor terecht in uw apotheek.

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 06/04/2010 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 14/03/2018 - 12h55

www.webmd.com

Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Heb ik artrose of artritis? Gepubliceerd op 16/05/2017 - 15h12

Hebt u last van uw gewrichten ? Hoe kunt u weten of u artrose of artritis hebt? Deze twee aandoeningen hebben namelijk niet alleen een verschillende oorzaak, ook de symptomen verschillen. We zetten de verschillen even op een rijtje.

Reumatoïde artritis: ziekte en behandeling Gepubliceerd op 22/11/2016 - 15h06

Voelen uw handen en polsen vaak pijnlijk en gezwollen aan? Misschien hebt u dan wel reumatoïde artritis . Deze vorm van reuma komt vaak voor, vooral bij vrouwen en het vaakst vanaf de leeftijd van 40. Deze aantasting van de gewrichten van handen en v...

Draag goed zorg voor uw gewrichten! Gepubliceerd op 27/03/2017 - 10h21

Wat ook de oorzaken, gewrichtspijnen zijn altijd zeer vervelend en vaak ook invaliderend. Te veel mensen die lijden aan gewrichtspijnen, vinden ook geen oplossing voor hun probleem... Het is bijgevolg belangrijk om onze gewrichten op de juiste manier...

Meer artikels