PUBLICITÉ

Artisjok barigoule

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 22/05/2012 - 09h35
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
55 minutes
Ingrediënten :

12 kleine paarse artisjokken
1 citroen
3 teentjes look
1 bosje peterselie
1 soeplepel olijfolie
1 glas witte wijn
Zout, peper
PUB

Bereiding van artisjok barigoule

Maak een slakom met water klaar, en doe er citroensap in.

Warm de oven voor op 180°C.

Snij de artisjokstengels af en bewaar 2 à 3 cm. Verwijder de buitenste harde bladeren. Snij elke artisjok dan in twee in de lengte. Leg de artisjokken een voor een in de slakom.
Schil de teentjes look en snij ze fijn. Ontblader de peterselie en snij fijn.

Meng de look en peterselie. Leg de artisjokken met het hart naar boven op een grote kookplaat.
Strooi daar de look en peterselie over. Wat zout en peper toevoegen. Voeg ook ook beetje olijfolie toe.

Doe de witte wijn erop en dan wat water tot de artisjokken goed bedekt zijn. Bedek de schotel met een blad aluminiumfolie.

Zet in de oven gedurende 45 minuten. Zet dan het koken verder tot het water bijna helemaal is weggekookt en er enkel nog een jus overblijft. Lauw of koud serveren.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 22/05/2012 - 09h35
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ