Overslaan en naar de inhoud gaan
PUBLICITÉ
PUBLICITÉ
Eerste onderwerp hernemen

Arthrose genezen!

Gepubliceerd door op 07/05/2012 - 10h01
PUB

Bij het ouder worden gaat de opbouw van het kraakbeen trager dan de afbraak.Dit komt door het wegvallen van vooral oestrogenen. Eigen ervaring: ik had zoveel pijn in de heupen dat ik niet meer op mijn zij kon gaan liggen. Door de inname van een half pilleje tibolone van 2,5 mg per dag is mijn kraakbeengroei weer op gang gekomen. Geen heupoperatie nodig en terug wandelen in de bergen!Tibolone is een namaakhormoon van een hormoon dat gemaakt wordt in de bijnieren. Enkel te verkrijgen op doktersvoorschrift. Het heeft geen nare nevenwerkingen zoals de oestrogenen.Je huisarts vindt alle gegevens op internet. Succes!

Fout melden


X
Antwoorden
Aloevera heeft op gereageerd

Beste,

Ik kan me heel goed helpen met de Forever Freedom!!!!!!


Naast Aloe vera bevat dit Glucosamine- en chondroïtinesulfaat. Dubbelop dus en het helpt mij. Je zult wel naar je eigen lichaam moeten luisteren, welke hoeveelheid bij jou past, om minder pijn en meer  kwaliteit van leven te hebben/ verkrijgen.

In afwachting van uw antwoord.

Vriendelijke groet, Truus

vink heeft op gereageerd

Beste,

Je hebt gelijk: ieder moet vooral luisteren naar zijn eigen lichaam. Bij mij hielp chondroitine noch glucosamine. Tibolone was een wonder. Het is wel duur, ook het generisch product. Maar stukken goedkoper dan een operatie.Misschien bijvertellen dat ik aan de slanke kant ben.

Groetjes en succes verder.

Rita

blanda heeft op gereageerd

Beste Truus.

 

Ook ik kan me goed helpen met Forever Freedom. Ik heb fibromyalgie en de hele dag pijn.

Mijn pijn is al zeker verminderd tot de helft. De pijnstillers zijn ook gehalveerd. En misschien door langer gebruik, mij te beperken tot 1 of 2 pilletjes per dag. Het waren er 6 per dag.

Dit fantastische resultaat  heeft mij er toe gebracht om me in te schrijven bij Forever en voor de inkoopsprijs mijn Forever Freedom te kopen. 

Met vriendelijke groet, Hilde

jeanke1952 (niet gecontroleerd) heeft op gereageerd

Ik geloof niet dat Arthrose kan genezen worden. Kraakbeen dat weg is is weg en kan niet vervangen worden door medicatie. Ik geloof wel dat mensen moeten opletten met wat ze allemaal voorgeschoteld krijgen van bepaalde medicatie ivm arthrose ...

 

 

vink heeft op gereageerd

Dag Jeanke,

Enkele jaren geleden sprak ik erover met een vriend beenderspecialist. Die zei: "het zal wel niet aan de gucosamine en de chondroitine gelegen zijn dat je geneest, maar aan de hormonen die je neemt! Als ik geen pijn meer voel en terug in de bergen kan wandelen, ben ik dan genezen?

Kraakbeen groeit constant bij. Hoe kan je anders verklaren dat we constant bewegen en niet zonder kraakbeen vallen?Er komt een serieuse druk op de gewrichten hoor! Bij zwaarlijvige personen is die druk nog groter. Bij oudere mensen gaat die groei veel trager en ze is onvoldoende om de slijtage te compenseren.

Denk nu niet dat de wetenschap alles weet hoor. Voor onderzoek is veel geld nodig, de budgetten zijn beperkt en er zijn bepaalde onderzoeken die voorrang krijgen De mensen worden nu geholpen met protesen.

Groetjes,

Rita

pirewitje heeft op gereageerd

Met veel intersse heb ik bovenstaand artikel gelezen.

Ik ben namelijk chronisch arthrose patient, met vrij veel pijn. Dus ik ga dat zeker aan mijn huisarts vermelden en vragen wat hij daar over denkt. Ik was nog steeds in de vaste overtuiging dat je van arthrose niet helemaal kon genezen. Het zou voor mij een hele opluchting zijn moest ik al wat minder pijn hebben en ook minder medicatie  moeten nemen daarvoor.

Bij mij zit het voornamelijk in de nek en in de onderrug. De regen hier doet er zeker en vast ook geen goed aan. Dat voel ik héél goed als ik met vakantie ben in warmere oorden.

Mer vriendelijke groetjes en bedankt voor de tip!

 

 

leo57 heeft op gereageerd

Beste,

 

Ik heb hier ook last van nekpijn, ik heb dit aan mijn linkerkant ik voel de pijn opkomen uit mijn nek en heb dan pijn aan de achterkant van mijn hoofd, alleen de linker kant. De pijn heb ik niet altijd soms voel ik 10 dagen niets en dan voel ik de pijn opkomen uit mijn nek naar mijn hoofd,  op de hoogte van mijn linker oor voel ik dan hevige pijn wanneer ik die pijn heb kan ik mijn hoofd bijna niet meer draaien en ook stappen doet dan meer pijn in mijn hoofd. Voor die pijn ben ik veleden jaar 6 maal naar de osteopaat geweest is was dan verbetring merkbaar maar het is nooit volledig weg geweest, hij zegt me ook het kan voor een deel ook van je lever komen, ook een deel sleet en vastzitten van de nek . Een tijdje terug had ik weer veel pijn, ben dan met veel pijn naar mijn huisdokter geweest en die vertelde me dat het artrose was , hiervoor moest ik een week lang iedere dag een ontstekingsremmer nemen en als ik later nog pijn had neem er dan terug een. Na 1 week had ik geen verbetering terug hevige pijn , naar een andere dokter geweest die stelde vast dat het door een spier kwam en heeft me massage aangeraden.

Dus 3 keer een andere diagnose, kan het artrose zijn. Ik denk persoonslijk van niet omdat ik dat maar op 1 plaats heb links achterkant hoofd.

Wie kan me raad geven,dank.

pirewitje heeft op gereageerd

Hallo,

Hier de chronische artrose rpatiete terug. Met verbazing heb ik je reactie gelezen. Ik heb net dezelfde pijn ook vanuit mijn nek naar mijn hoofd toe tot in mijn oor.

Bij mij heeft zowel een ET scan als een MRI scan vastgesteld dat het wel degelijk het grootste deel artrose was maar dat er ook een hernia in de nek zit en het zou van die hernia zijn dat die helse pijnen komen. Ik draag nu 's nacht een zachte kraag die je bij de apotheek kunt gaan halen en ik moet zeggen dat dit bij mij toch wel helpt. Ik let tevens op mijn houding en probeer zeker mijn nek niet te forceren. Is de pijn toch té erg dan neem ik een Ibopfufen 600 en ben ik toch een hele tijd pijn vrij.

Je leert er natuurlijk ook mee leven, je kan ook een infiltratie laten doen maar dat helpt ook niet veel bij mij althans toch niet. De chirurgen staan ook niet te springen om een operatie uit te voeren want alhoewel het een routine klus is voor hen blijft het nog steeds een gevaarlijke operatie te zijn zeker in de nek wegens te veel zenuwen die daar zitten. Zo heeft men mij toch gezegd. Ik wens je veel steun en moed toe en hoop je met deze reactie een beetje geholpen te hebben.

Met vriendelijke groeten en dank voor je reactie.

 

jeanke1952 (niet gecontroleerd) heeft op gereageerd

Ik heb al van kindsbeen af last van arthrose. Het zit in de famillie en wordt doorgegeven. Toen ik +- 25 had ik al +- 14jaren serieus afgezien-veel pijn geleden. Ik heb toen een zware operatie gehad, omdat de spieren trager gegroeid zijn als het bot. Gevolg: de knieschijf werd vooral als ik vermoeid was na sporten in het knie gewricht getrokken waardoor ik verschillende beenvlies-ontstekingen heb gehad. Bij al die onderzoeken  hebben de dokters me toen al gewaarschuwd dat ik arthrose had en daar binnen jaren veel last van zou krijgen. Ik heb met de pijn leren leven. In augustus 2008 heb ik een zeer zware chemo gehad en stamceltransplantatie. Nu, enkele jaren verder heb ik nu toch al een 6 tal maanden versnelde last-pijn in de Linker knie. Er is een MRI genomen en de orthopedist stelde vast dat het kraakbeen id. linkerknie op +- 2 cm diameter na weg is. Hij wijt dit (ook de oncoloog-hematoloog) aan de chemo die de reden zou zijn dat het nu ineens erg achteruit is gegaan. Mijn oncoloog zegt dat een prothese, rekening houdende met geregeld lage stand bloedplaatjes het toch mogelijk kan gemaakt worden dat ik een prothese kan krijgen. Eerst nog een 20kg vermageren. Ik heb bij heel wat onderlegde mensen-dokters mijn oren te luisteren gelegd en die zeggen alle 4 dat hetgeen weg is niet terug kan komen. Ik kan insputingen met een bepaalde stof laten doen maar dit is voor mij onbetaalbaar wegens te laag inkomen. Ik zie wel wat het gaat worden. Ik kan alleszins niet ver meer gaan stappen, fietsen gaat nog wel en dat doe ik dan ook bijna elke dag (+- 20kms zonder achteraf klast te hebben).

roberta heeft op gereageerd

Leo wat ik hier lees van u ,dat had ik ook al enkele jaren   De pijn was niet te beschrijven ,tot mijn nek wervels helemaal ge blokeerd waren , in veurne ,en in ieperen zegden ze dat er niets aan te doen was ,slijtage ik ben al 75 jaar Toen zijn ze me met inspuitingen tussen de wervels in de pijn klienik begonnen  ,ook dat hielp niets  tot me iemand uit mijn kennisen aan rade een een andre ortopidist uit het antwerpse eens te raad plegen   DIE heeft me van mijn pijnen in den nek ,oor en hooftpijn af geholpen  , door me te opereren ,een wervel weg genomen ,en een kunstmatig beentje met een plaatje in mijn nek gezet 3 maand nadien kon ik mijn hals weer naar links en recgts draaien en alle pijn is weg Het was wel een zware operatie ,maar voor al die pijn hhad ik het er wel voor over nu reeds 8 maand  voorbij en ik voel me heel goed   NINNEKE

PUBLICITÉ
{ } { }