PUBLICITÉ

Appelgelei met muntsmaak en papaverzaadjes

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
desserts
PUB

Ingrediënten
Voor 4 personen

5 dl appelsap
4 takken munt
6 gelatineblaadjes
½ rode appel
1,25 dl melk
1 vanillepeul
2 eierdooiers
1 eetlepel suiker
1 eetlepel papaverzaadjes

Bereiding
Giet het appelsap in een kookpot en verwarm het tot net onder het kookpunt.
Doe er de munttakjes bij. Haal de pot van het vuur en laat 20 minuten trekken.
Haal de munttakjes uit het sap. Pers ze goed uit tussen uw vingers.
Laat de gelatineblaadjes weken in een kom koud water. Zet de kookpot met het appelsap weer op een zacht vuurtje. Pers de gelatineblaadjes uit tussen uw vingers en werk ze een voor een onder het sap. Roer goed.
Was de ½ appel en verwijder het klokhuis. Snij de appel in 12 dunne schijfjes.
Neem 4 vuurvaste schoteltjes en leg in elk 3 appelschijfjes. Verdeel dan de bereiding met het appelsap erover. Zet 2 uur in de koelkast.
Verwarm de melk. Snij de vanillepeul in de lengte doormidden en schraap de inhoud los. Doe alles in de melk. Klop de eierdooiers schuimig met de suiker.
Giet ze voorzichtig in de warme melk en roer intussen goed.
Hevel het mengsel over in een kookpot en laat op een zacht vuurtje koken - roer intussen voortdurend met een houten lepel - tot de crème aan de achterkant van de lepel blijft kleven. Giet hem dan in een ijskoude kom om het kookproces te stoppen.
Rooster de papaverzaadjes in een pan zonder vetstof. Stamp ze dan fijn, maar ook weer niet te fijn.
Doe ze in de crème en zet deze in de koelkast.
Draai de schoteltjes net voor het opdienen om op de borden. Giet de crème errond. Versier met enkele blaadjes munt.



Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Vaakst gelezen recepten
PUBLICITÉ