PUBLICITÉ

Antecedenten van hartkwalen in de familie: wat moet u doen?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 13/04/2016 - 09h25
-A +A

Weet u of er in uw familie antecedenten van hartproblemen zijn? Als dat zo is, hoort u het te weten en moet u ingrijpen. Enkele tips.

PUB

Wat verstaat men onder familiale antecedenten?

Familiale antecedenten zijn een beetje de medische geschiedenis van uw familie. Het gaat om alles wat een ziekte aangaat en waarmee een of meerdere mensen in uw familie te maken hebben gekregen. Familiale antecedenten zijn wel niet te verwarren met persoonlijke antecedenten, uw eigen medische geschiedenis dus. Voor de gezondheid van het hart tellen de familiale antecedenten van alle hartproblemen die in uw familie voorkomen: hartaanvallen, hartfalen, hartritmestoornissen, enz. Die inlichtingen zijn belangrijk voor uw arts omdat uw familiale antecedenten voor een deel bepalend zijn voor uw eigen risico om hartproblemen te krijgen. Als er in uw familie dus hartkwalen zijn, moet u misschien maatregelen treffen om uw eigen hartrisico te verkleinen.

Wat moet u doen als u familiale antecedenten van hartziektes hebt?

Het eerste wat u moet doen, is uw gezondheid zo goed mogelijk beschermen:

  • Niet roken.
  • Elke dag aan lichaamsbeweging doen.
  • Een voeding kiezen met veel ingrediënten die het hart beschermen: groene (blad)groenten, gedroogde peulvruchten, volle granen, enz.
  • Indien nodig afvallen en uw BMI stabiliseren op een niveau dat goed is voor uw gezondheid. Als u de twee voorgaande tips volgt, zou dat normaal zonder probleem moeten lukken!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 13/04/2016 - 09h25

http://blogs.webmd.com/heart-disease/2016/02/heart-disease-in-the-family-8-steps-to-take.html

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Screening van kanker bij mannen Geüpdatet op 05/10/2004 - 00h00

Bij vrouwen is het duidelijk: ze moeten regelmatig een mammografie en een baarmoederuitstrijkje laten nemen. Maar hoe zit het bij mannen?

Kanker: tijdig opsporen = voorkomen! Geüpdatet op 14/10/2003 - 00h00

Heel wat kankers kunnen vermeden worden, op voorwaarde dat ze tijdig opgespoord worden. De opsporingsmethoden zijn er, dus kunnen we er maar beter gebruik van maken! Uw arts zal u in elke fase advies geven en zo nodig doorverwijzen.

Meer artikels