PUBLICITÉ

Ananas maakt gezond en mooi

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 13/02/2007 - 00h00
-A +A

Ananas werd een kleine eeuw geleden voor het eerst in Europa ingevoerd en viel al snel in de smaak. Het is een caloriearme vrucht die veel vezels bevat, vitamine C en antioxidanten. Kortom, een vrucht barstensvol goede eigenschappen. Een gezonde lekkernij die we zonder wroeging kunnen eten en die een plaats verdient in een evenwichtige voeding.

PUB

Ananas: goed voor de gezondheid

Ook al is een epilepsieaanval niet te stoppen, mensen die aan epilepsie lijden doen er toch goed aan om hun naaste collega's te verwittigen dat er een aanval kan optreden en hen te zeggen wat ze dan moeten doen.

  • Zien dat er geen voorwerpen in de buurt zijn waaraan de patiënt zich zou kunnen kwetsen, een kussen of een opgerold kledingstuk onder zijn hoofd leggen om hem te beschermen, zijn bril afzetten, zijn kleren rond zijn hals wat losser maken, hem in een horizontale positie brengen (dat is veiliger), de patiënt niet alleen laten en hem kalmeren en gerust stellen als hij weer bijkomt.
  • Wat u zeker niet mag doen: de persoon naar een andere plaats brengen (behalve wanneer hij in gevaar is), hem optillen, hem proberen stil te houden en zijn bewegingen af te remmen, een voorwerp tussen zijn tanden steken, hem te drinken geven.

Ananas: een schoonheidsproduct

De voedingsstoffen die ons lichaam in conditie houden, zorgen ook voor een mooie huid, een stralende glimlach, sterke nagels en blinkende ogen.

  • Vitamine C is essentieel voor de instandhouding van collageen, een stof die onze huid elastisch en jong houdt.Vitamine C versnelt ook het herstelproces van de huid.
  • Bètacaroteen helpt de normale structuur en de functie van de huid in stand te houden.
    De stof voorkomt uitdroging..
  • De antioxidanten in ananas vertragen het verouderingsproces van de huid.
  • Bromelaïne bevat, zoals al vermeld, ontstekingsremmende eigenschappen en zou daardoor de zwelling veroorzaakt door insectenbeten verminderen. De stof werkt ook als een natuurlijke peeling en is ideaal om ruwe huid glad te krijgen en eeltplekken te verwijderen. Het vlezige binnenste van de ananasschil kan onder de douche gebruikt worden om dode huidcellen op de ellebogen, de knieën en de hielen te verwijderen.
Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 13/02/2007 - 00h00 Persdossier Del Monte, januari 2007.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Op het menu : ananas Geüpdatet op 11/02/2003 - 00h00

Er is nog nooit iemand slanker van geworden. Maar toch is het een kostbare vrucht, vooral in de winter, omdat hij rijk is aan vitamine C. Hij bevat ook veel vezels, zodoende bevordert hij een gezonde darmtransit. Bovendien is ananas lekker, zowel in...

Ananas: breng de zon op uw bord! Geüpdatet op 20/02/2007 - 00h00

Ananas is rijk aan antioxidanten, verfrissend, caloriearm, ... Het is ook één van de zeldzame vruchten die het hele jaar door verkrijgbaar zijn zonder hun smaak te verliezen. Ananas is even lekker vers als in blik, en hoort dan ook beslist thuis bij...

Vitamine E, de schoonheidsvitamine Gepubliceerd op 03/10/2014 - 10h51

We hebben alle vitamines nodig om ons lichaam gezond te houden, maar vitamine E onderscheidt zich vooral door haar sterke antioxiderende eigenschappen. Die zijn erg waardevol voor de huid . Waarin vinden we vitamine E en hoe gebruiken we ze?

Meer artikels