PUBLICITÉ

Anale jeuk: welke oorzaken, welke aandoeningen?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 14/12/2016 - 10h31
-A +A

Anale jeuk - met de medische term pruritus ani - kan verschillende oorzaken hebben zoals aandoeningen van de anus, parasieten, huidziektes, aambeien, enz. We zetten de mogelijke oorzaken van anale jeuk op een rijtje.

PUB

Anale jeuk, het jeukt zo vreselijk!

Anale jeuk komt meer voor bij mannen dan bij vrouwen.

Anale jeuk is een veel voorkomend en goedaardig symptoom, en uit zich door irritatie, een branderig gevoel gevolgd door jeuk en een hevige drang om te krabben. Maar net door het krabben kunnen er complicaties optreden.

De jeuk moet dus worden verzorgd, liefst door de oorzaak te behandelen.

Wat zijn de mogelijke complicaties bij anale jeuk?

Het krabben kan makkelijk wondjes veroorzaken. Daar kan een infectie op komen, waardoor er wonden ontstaan die door hun ligging moeilijk te verzorgen zijn. Deze wonden houden zichzelf in stand omdat de drang om te krabben nog groter wordt. Vaak maakt dat het moeilijk om de oorzaak te achterhalen.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 14/12/2016 - 10h31

Le guide de l’automédication, Uitgeverij Vidal, Larousse.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
7 strategieën tegen aambeien Gepubliceerd op 10/02/2017 - 15h13

Bloed in de ontlasting en een vervelend jeukgevoel wijzen op de aanwezigheid van hemorroïden (aambeien). Ze zijn te wijten aan een verwijding van de aders van het rectum en de anus. Die verwijding bevindt zich onderhuids aan de binnen- of buitenkant...

Ik heb jeuk. Wat is het? Geüpdatet op 07/06/2016 - 09h42

Wie heeft niet al eens last van jeuk hier of daar? De medische term voor dit fenomeen is pruritus . Misschien vindt u het onderwerp niet zo belangrijk. Toch zou het verkeerd zijn om te licht te gaan over jeuk.

Meer artikels