PUBLICITÉ

Amenorroe

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Wegblijven van de menstruatie. Men spreekt van primaire amenorroe als de vrouw nog nooit gemenstrueerd heeft en van secundaire amenorroe wanneer zij dat wel deed, maar de menstruatie achterwege gebleven is.

Hiervoor kunnen verschillende oorzaken zijn.
- Wanneer baarmoeder of eierstokken niet zijn aangelegd of zo weinig ontwikkeld dat zij niet reageren op de normale hormonale prikkels, treedt geen menstruatie op.
- Tijdens de zwangerschap en de eerste tijd van het zogen, blijft de menstruatie weg.
- Op oudere leeftijd of na operatieve verwijdering van de eierstokken of baarmoeder, blijft de menstruatie definitief weg.
- Het wegblijven van de menstruatie kan ook duiden op afwijkingen in de organen die voor een normale menstruatie nodig zijn.
- Indien geen menstruatie optreedt ondanks de aanwezigheid van baarmoeder en eierstokken, dan moet de oorzaak daarvan gezocht worden in een onvoldoende werking van het hersenaanhangsel.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
De eerste menstruatie Geüpdatet op 28/11/2006 - 00h00

De "American Academy of Pediatrics' Committee on Adolescence" en het "American College of Obstetricians and Gynecologists' Committee on Adolescence Health", twee autoriteiten inzake pediatrie en gynaecologie, hebben nieuwe richtlijnen opgesteld over...

Seks tijdens de menstruatie, kan dat? Geüpdatet op 23/11/2009 - 00h00

Het is perfect mogelijk om seks te hebben tijdens de menstruatie . Er is geen enkele contra-indicatie. Mensen die liever niet in aanraking komen met het bloed, hoeven zich anderzijds ook niet te forceren. Wacht gewoon enkele dagen. Maar wat moet u no...

Pijnlijke menstruatie Geüpdatet op 07/03/2006 - 00h00

Dysmenorroe - pijnlijk, herhaaldelijk en soms invaliderend - komt bijzonder vaak voor bij jonge vrouwen. Wat zijn de oorzaken van pijnlijke maandstonden? Wat houden de onderzoeken in en welke behandelingen kunnen worden voorgesteld?

Meer artikels