PUBLICITÉ

Amenorroe (Wegblijven van de menstruatie)

Gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Men spreekt van primaire amenorroe als de vrouw nog nooit gemenstrueerd heeft en van secundaire amenorroe wanneer zij dat wel deed, maar de menstruatie achterwege gebleven is.

Hiervoor kunnen verschillende oorzaken zijn.

- Wanneer baarmoeder of eierstokken niet zijn aangelegd of zo weinig ontwikkeld dat zij niet reageren op de normale hormonale prikkels, treedt geen menstruatie op.

- Tijdens de zwangerschap en de eerste tijd van het zogen, blijft de menstruatie weg.

- Op oudere leeftijd of na operatieve verwijdering van de eierstokken of baarmoeder, blijft de menstruatie definitief weg.

- Het wegblijven van de menstruatie kan ook duiden op afwijkingen in de organen die voor een normale menstruatie nodig zijn.

- Indien geen menstruatie optreedt ondanks de aanwezigheid van baarmoeder en eierstokken, dan moet de oorzaak daarvan gezocht worden in een onvoldoende werking van het hersenaanhangsel.

Gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
De eerste menstruatie Geüpdatet op 28/11/2006 - 00h00

De "American Academy of Pediatrics' Committee on Adolescence" en het "American College of Obstetricians and Gynecologists' Committee on Adolescence Health", twee autoriteiten inzake pediatrie en gynaecologie, hebben nieuwe richtlijnen opgesteld over...

Endometriose: welke symptomen zijn alarmerend? Gepubliceerd op 01/12/2015 - 12h14

Endometriose zou voorkomen bij een vrouw op de tien in de leeftijdscategorie van twintig tot veertig jaar. De ziekte is te wijten aan de aanwezigheid van menstruatiebloed buiten de baarmoeder. Het bloed belandt in de buikholte en dat leidt tot pijnli...

Pijn in de onderbuik? Raadpleeg een arts! Gepubliceerd op 01/03/2017 - 17h20

Pijn in het bekken of de onderbuik komt vaak voor en de meeste vrouwen kunnen erover meespreken. Deze pijn kan acuut of chronisch zijn. De oorzaken zijn uiteenlopend en moeten mensen ertoe aanzetten een arts te raadplegen.

Meer artikels