PUBLICITÉ

Als onze huid rood ziet

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidjsournaliste op 20/06/2017 - 17h13
-A +A

Rode plekken op de huid kunnen ons leven vergallen, of we ze nu permanent hebben of tijdelijk en als gevolg van een bepaalde gebeurtenis. Vooral mensen met een dunne en broze huid hebben er last van. Enkel tips om ervan af te raken.

PUB

Alle dermatologen zijn het erover eens, het aantal mensen met een gevoelige huid stijgt elk jaar. En het gaat niet alleen om mensen met rood haar of een heel lichte huid! Het type huid van de nieuwe generatie reageert door bij de minste hitte, koude of temperatuurschommeling rood te worden. In het eerste stadium heeft men het over "flush". Dit fenomeen wordt veroorzaakt doordat de kleine bloedvaatjes (de adertjes die ons gezicht normaal doen stralen en glans geven) uitzetten en zichtbaar worden. Gelukkig gaat dit soort rode plekken weer weg.

Rode plekken: couperose

Als de symptomen evenwel blijven, spreekt men van couperose. De kleine bloedvaten zetten dan ter hoogte van de wangen en de neus permanent uit. Dat kan het gevolg zijn van een zware zonnebrand, huidveroudering, een irriterend dermatologisch product (zoals vitamine A-zuur) of overdadig gebruik van alcohol en sterke  kruiden. Dit type huid moet met bijzondere aandacht worden verzorgd, maar alleen bepaalde esthetische technieken (laser, elektrocoagulatie) kunnen couperose ongedaan maken.

Huid en rode plekken: de basisverzorging

Als uw huid een lichte flush of couperose vertoont, moet u ze vooral met heel zachte producten verzorgen. Mijd de cocktail water + zeep en gebruik eerder reinigende producten die geen naspoelen vergen. Spoel het product toch systematisch, maar doe dat met een waterverstuiver (bronwater). Als u uw huid schminkt, gebruikt u het best speciale crèmes voor gevoelige huid of tegen rode plekken. Die isoleren de huid, waardoor ze tot rust kan komen en ontzwellen terwijl de microcirculatie weer op gang komt.

Ook leren camoufleren

De kleur groen neutraliseert rood en maakt het onzichtbaar, een interessant optisch effect dus. Gebruik na de hydraterende crème een corrector (staafje) of een basisproduct en breng er met deppende bewegingen een beetje van aan op de aangetaste zones. Breng er dan met een kwastje wat transparante poeder op aan om de trucage te fixeren. Klaar is kees. De dag kan beginnen!

Initialement publié par Emilie Veyretout, Schoonheidsjournaliste le 25/07/2011 - 13h52 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidjsournaliste le 20/06/2017 - 17h13
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Couperose: uitlokkende en verergerende factoren Geüpdatet op 13/03/2007 - 00h00

Couperose is een vaak voorkomende huidaandoening, maar toch kent het grote publiek de ziekte niet echt. En ook voor artsen heeft de ziekte nog ongekende aspecten. Maar de factoren die couperose uitlokken en verergeren zijn almaar beter gekend.

Scheurmond of mondhoekkloven Gepubliceerd op 20/09/2017 - 12h12

Hebt u kloven, rode plekken of wondjes in de mondhoeken? Scheurmond – of mondhoekkloven - is te wijten aan een invasie van deze plooitjes door schimmels of bacteriën. De oorzaken, gevolgen en remedies van mondhoekkloven in de winter en het hele jaar...

Zon en couperose Gepubliceerd op 29/05/2012 - 18h20

Couperose is een goedaardige huidaandoening, maar ze kan wel een behoorlijke impact hebben op het dagdagelijkse leven. Het komt er op aan om de uitlokkende factoren op te sporen om ze zo vroeg mogelijk aan te pakken. Een van die factoren is de zon en...

Couperose: rood op de wangen Geüpdatet op 26/11/2001 - 00h00

Couperose is een goedaardige huidaandoening die veroorzaakt wordt door een verwijding van de onderhuidse (of subcutane) bloedvaten van het gelaat en gekenmerkt wordt door ontsierende rode vlekken. De minste temperatuurverandering, de geringste alcoho...

Meer artikels