PUBLICITÉ

Als je dorst hebt, moet je drinken

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 20/07/2004 - 00h00
-A +A

Achter dit eenvoudige, vanzelfsprekende zinnetje gaat een breed onderwerp schuil. Drinken is van vitaal belang, inderdaad, maar niet om het even wat en om het even wanneer!

PUB

Er is maar één onmisbare drank: water!

Water is belangrijk voor het lichaam. Het speelt een rol bij de temperatuursregeling, de hydratatie van de huid en de ontgifting en reiniging van het organisme, door de eliminatie van afvalstoffen in de urine en de werking van de nieren te bevorderen. Bovendien vervoert water vitamines en mineralen, dient het als smeermiddel voor de oogleden, stimuleert het de sportieve prestaties, het concentratievermogen enz. Voor alle andere dranken geldt de leuze "met mate": niet meer dan één of twee glazen per dag, of het nu om alcoholische dranken gaat of niet! En u moet hoe dan ook rekening houden met hun caloriegehalte, kwestie van uw dagelijkse calorieaanvoer in evenwicht te houden.

Elke dag 1 tot 1,5 l water!

U krijgt uiteraard ook water binnen als u (kruiden)thee, koffie of soep drinkt, maar voor de hydratatie van het organisme is water nodig en niets dan water. Het is van essentieel belang om uw behoeften te dekken door regelmatig te drinken aan tafel en tussen de maaltijden door. Sommige personen hebben nog meer water nodig: sporters (2 liter), zwangere vrouwen (1,5 à 2 liter) en personen die makkelijk uitdrogen, met name baby's en bejaarden.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 20/07/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Goede voeding, goede tanden! Gepubliceerd op 09/06/2015 - 12h16

Twee keer de tanden poetsen per dag en een regelmatig bezoek aan de tandarts is noodzakelijk om goede tanden te krijgen en te behouden. Maar ook de voeding speelt een cruciale rol. Welke producten zijn bevorderlijk voor een goede hygiëne van tanden e...

Veroorzaakt suiker nu echt cariës? Gepubliceerd op 10/11/2014 - 12h25

Kinderen krijgen altijd te horen dat ze niet te veel suiker en snoep moeten eten omdat dat slecht is voor de tanden. Impliciet betekent dit dat suiker de oorzaak zou zijn van cariës. Maar is dat ook zo?

Wat drinken we het best bij warm weer? Gepubliceerd op 29/06/2016 - 12h32

Voor sommigen onder ons, is het vanzelfsprekend: zodra we het warm beginnen te krijgen, raken we uitgedroogd en moeten we dringend drinken. Anderen worden daarentegen veel minder geconfronteerd met dat dorstgevoel. Dat is bijvoorbeeld het geval met o...

Meer artikels