PUBLICITÉ

Alles weten over diabetes

Gepubliceerd door Claudine De Kock, gezondheidsjournaliste op 21/08/2007 - 00h00
-A +A

1 Belg op 20 heeft diabetes, een aantal dat in de toekomst nog zou kunnen verdubbelen omwille van onze slechte levenshygiëne. Preventie en voorzorgsmaatregelen zijn tegenwoordig meer dan noodzakelijk.

PUB

In december 2006 werd diabetes door de Verenigde Naties erkend als "internationale uitdaging" op het vlak van gezondheid. Diabetes weegt niet enkel zwaar op de levenskwaliteit, maar ook op het Belgische gezondheidsbudget: 10 tot 15% van het nationale gezondheidsbudget wordt besteed aan de behandeling van de complicaties van diabetes. De zorg voor een persoon met diabetes zonder complicaties loopt jaarlijks op tot zowat € 1.500. Een patiënt met complicaties kan de overheid tot € 5.000 per jaar kosten. Die complicaties kunnen veroorzaakt zijn door een laattijdige of ontoereikende behandeling.

Informeren om te voorkomen

Op 12 en 13 oktober vindt voor de derde keer de diabetesbeurs plaats in Paleis 11 van Brussels Expo.
De beurs is een nationaal en gezamenlijk project van de Vlaamse Diabetes Vereniging en de Association Belge du Diabète. Ze brengt iedereen samen die in België werkt rond diabeteszorg en -preventie: artsen, patiënten, volwassenen en kinderen.
Op de diabetesbeurs kunnen de artsen deelnemen aan een wetenschappelijk programma met sprekers uit de verschillende Belgische universitaire centra. De sprekers zullen uiteenzettingen geven die gebaseerd zijn op de actualiteit en de nieuwe inzichten in de behandeling van diabetes. De artsen zullen de kans krijgen om verschillende zorgverleners te ontmoeten en om de nieuwigheden op gebied van behandeling, diagnosemateriaal, enz... te ontdekken die door exposanten voorgesteld zullen worden. De diabetesbeurs wil de huisarts de mogelijkheid geven een actieve rol te spelen in het verzamelen van informatie voor zijn patiënten. Hij is tenslotte de belangrijkste persoon in het tijdig opsporen, de preventie en de behandeling van diabetes. Elke huisarts heeft onder zijn patiënten minimum een twintigtal diabetespatiënten. Deze beurs wil ook een bevoorrechte ontmoetings- en informatieplaats zijn voor patiënten en hun familie en kennissen, zowel volwassenen als kinderen. Terwijl zij rondwandelen in het "wereldje van de diabetespatiënt", zullen de bezoekers leren hoe men in alle sereniteit een leven mét diabetes kan leiden. De toegang tot de beurs is gratis.

Meer informatie vindt u op www.diabetesbeurs.be of www.diabetes-vdv.be

Gepubliceerd door Claudine De Kock, gezondheidsjournaliste op 21/08/2007 - 00h00 Persbericht "3de Diabetesbeurs 12 en 13 oktober 2007, alle informatie over diabetes onder één dak", Vlaamse Diabetes Vereniging en Association Belge du Diabète, 10 juli 2007.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Diabetes: laat u controleren! Geüpdatet op 27/01/2016 - 10h31

Diabetes is een veel voorkomende ziekte die zich almaar meer verspreidt. Wereldwijd kampen miljoenen mensen ermee. In België gaat het om honderdduizenden mensen. Weet u wel zeker dat u niet een van hen bent?

Meer artikels