PUBLICITÉ

Alles wat u moet weten over sinusitis

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 16/11/2010 - 00h00
-A +A

Sinusitis is een aandoening waarbij de holten van de beenderen aan weerskanten van de neus worden aangetast. De ziekte komt veel voor en toch is er weinig over bekend. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet wat de risicofactoren van sinusitis zijn, hoe de neus het best wordt gesnoten en welke aanvullende behandelingen er bestaan.

PUB

Chronische of acute sinusitis?


Bij beide vormen van sinusitis, zowel de acute vorm (van korte, voorbijgaande duur) als de chronische vorm (duurt langer en duikt telkens weer op, wat een langdurige behandeling vraagt), gaat het om een aandoening die veroorzaakt wordt door bacteriën, virussen of andere ziektekiemen.

Wat zijn de oorzaken van sinusitis?


Verkoudheden en allergieën (van de luchtwegen, of voedselallergieën) verstoppen de neusholten en werken zo sinusitis in de hand. Andere, minder voorkomende oorzaken zijn neuspoliepen, tandinfecties, het binnenkrijgen van besmet water bij het zwemmen, het overdadige gebruik van sprays tegen neusverstoppingen, veranderingen van hoogte, een misvorming van de neuswand, enz.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 16/11/2010 - 00h00 Centre Duke, Encyclopédie pratique de la nouvelle médecine, Uitgeverij Robert Laffont.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
konungin

door uw side weet ik eindelijk dat ik sinusitis heb ben naar kno arts gegaan en jawel hoor

dank u christel

PUBLICITÉ
Lees ook
Sinusitis: symptomen en behandeling Gepubliceerd op 11/01/2017 - 17h36

Sinusitis is een ontsteking van de sinussen. Dat zijn holten in de schedelbeenderen die aan weerskanten van de neusholtes liggen. Sinusitis komt vrij veel voor. Wat zijn de symptomen en hoe wordt het behandeld?

Als een verkoudheid een sinusitis wordt Gepubliceerd op 17/01/2012 - 11h26

Het grootste risico van een banale winterse verkoudheid is dat de virale agressie een bijkomende bacteriële infectie van de sinussen veroorzaakt. Meestal zijn een verkoudheid en een sinusitis goedaardig en moeten ze gewoon in de gaten gehouden worden...

Meer artikels